Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Technical Forum - am6 gaat alleen in eerste versnelling

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 707 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Technical Forum - Topic #70126 - am6 gaat alleen in eerste versnelli...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 410 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Owen. k 2-3-2024 10:30 Print topicpost
Posts: 45
Gister eindelijk mijn aprilia rs50 lopend gekregen, doet na een paar km mijn koppeling het opeens niet meer. Wel naar huis gereden zonder, zeer voorzichtig met naar beneden schakelen. Vanochtend beter naar gekeken en bleek dat de kabel gewoon heel los was gekomen en strakker moest worden gezet. Dat gedaan en wou weg rijden maar had nauwelijks vermogen in zn 1. Toen wou ik opschakelen en schoot hij in zn vrij ipv 2 en wou ook niet omhoog. terug schakelen ging wel maar ook moeizaam. In zn 1 had ie ook opeens geen kracht meer, dit was waarschijnlijk omdat de koppeling opeens weer te strak was en hij deels ontkoppelde. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?

edit: koppeling weer losgemaakt en hij schakelt "normaal". denk dat ik mn hele koppeling ga vervangen, weet ik zeker dat het goed is.

Dit bericht is gewijzigd door Owen. k op 2-3-2024 om 11:22 uur.
 

pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 2-3-2024 12:46 Print reply

Posts: 8458
Ik heb al een tijdje niet aan AM6 gewerkt, maar zit er bij je spruitstuk (geloof ik) geen vast punt dat dient om je kabel te stellen (=gesteld houden) ?
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
Owen. k 2-3-2024 17:45 Print reply
Posts: 45
ja die had ik helemaal strak gezet maar toen kon ik opeens niet meer omhoog schakelen vanaf zn 1 en had ik in zn eerste versnelling een slippende koppeling waardoor hij misschien 10 km/u ging. zonder koppeling rijdt hij gewoon en gaat schakelen ook prima (tot hoever je prima kan schakelen zonder koppeling)
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 2-3-2024 18:49 Print reply

Posts: 8458
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Owen. k
ja die had ik helemaal strak gezet maar toen kon ik opeens niet meer omhoog schakelen vanaf zn 1 en had ik in zn eerste versnelling een slippende koppeling waardoor hij misschien 10 km/u ging. zonder koppeling rijdt hij gewoon en gaat schakelen ook prima (tot hoever je prima kan schakelen zonder koppeling)


Haal de kabel eens los en kijk of hij goed gangbaar is met de hand.

 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
Owen. k 3-3-2024 15:43 Print reply
Posts: 45
koppelings platen zaten heel los erin, en de moer waarmee je koppelings huis vast zit (koppelingsmoer) zat niet eens vast gedraaid, borgring is helemaal kapot. dus dat zal wel de reden zijn vorige eigenaar was een echte beunhaas. weet iemand hoe je dat balletje/kogel er uit krijgt? kantelen werkte niet
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 4-3-2024 0:06 Print reply

Posts: 8458
http://www.brommerforum.nl/faq/artikel/155

Geen idee over welk bolletje je het hebt ? Kapot lager ?
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
Nicesurprice 4-3-2024 9:07 Print reply
Posts: 131
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: pangolopalanga
http://www.brommerforum.nl/faq/artikel/155

Geen idee over welk bolletje je het hebt ? Kapot lager ?


Dr zit een kogelthe in het drukstuk tussen lever en drukplaat. dient meer als een druklagertje.

 
Owen. k 4-3-2024 9:34 Print reply
Posts: 45
Tussen de drukstift en de drukpen zit een soort kogeltje
 

Dit topic is 410 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved