Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Elektronica Forum - Led achterlicht voor een motorhispania ryz

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 209 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Elektronica Forum - Topic #70044 - Led achterlicht voor een motorhispa...
Pagina 1 van 3
Spring naar pagina: 1, 2, 3Volgende pagina >
Dit topic is 647 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Tijmen321123 12-11-2022 11:34 Print topicpost
Posts: 45
Hallo mensen, pas heb ik een led achterlicht gekocht:''https://www.k-parts.nl/achterlicht-derbi-senda-drd-pro-led-smoke.html''. Nu is mijn vraag of ik een weerstand moet gebruiken omdat de originele verlichting geen led was. En als ik een weerstand zou moeten gebruiken welke zou ik dan moeten hebben?
 

pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 12-11-2022 13:25 Print reply

Posts: 8242
Ik heb dit al eens proberen uitzoeken, en volgens mij heb je geen extra weerstand nodig voor een LED achterlicht/remlicht...maar ik weet niet waarom...het heeft mogelijk te maken met het aantal LED-lampjes en hoe ze geschakeld zijn (serie/parallel).
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
Aprilia RX 50 2003 12-11-2022 14:20 Print reply

Posts: 6669
Is niet nodig. Alleen bij knipperlichten omdat je knipperlicht relais schakelt op vermogen.
 
AM6 onderdelen en AM6 revisies, voorvork/rem/carburateur revisies alle merken. PB.
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 12-11-2022 15:07 Print reply

Posts: 8242
Een LEDje ontploft als er te veel stroom(>> 20mA) door gaat, maar door ze in serie te zetten heb je minder voorschakelweerstand nodig. Er moet altijd een voldoende grote voorschakelweerstand blijven, maar of die gewoon in zo'n lichtunit zit ingebouwd, weet ik niet. Mogelijk is de interne weerstand van batterij en bedrading voldoende.

http://www.linetec.n...nics/leds/led_3.html

Voor één LEDje wordt meestal 1000 ohm weerstand genomen.
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
Tijmen321123 13-11-2022 11:21 Print reply
Posts: 45
ik kom er nu ook achter dat er maar 1 nul op het achterlicht zit. Iemand een oplossing daarvoor want via de nul van mijn knippers word volgens mij ook het dashbord lampje gestuurd.
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 13-11-2022 18:27 Print reply

Posts: 8242
Je bedoelt waarschijnlijk de massa. Je mag altijd een nieuwe verbinding naar het frame maken.
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
Tijmen321123 13-11-2022 19:05 Print reply
Posts: 45
de massa van de originele knipperlichten zorgden ook voor de aanduiding op het dashbord. alleen sins ik nu maar een massa heb kan did voor het achterlicht niet. is het mogelijk om alleen de voor knipperlichten daar voor te gebruiken? en om dan iets nieuws te maken voor de achter knippers? ik zal de elektro tekening wel even toevoegen
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 13-11-2022 19:12 Print reply

Posts: 8242
Massa is gewoon massa. Je mag massaverbindingen bijmaken, verwisselen, ...
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
Tijmen321123 13-11-2022 19:14 Print reply
Posts: 45




Dit bericht is gewijzigd door Tijmen321123 op 13-11-2022 om 19:16 uur.
 
Tijmen321123 13-11-2022 22:39 Print reply
Posts: 45
waar ik mee zit is dat bij het nieuwe achter licht alle verlichting via 1 massa gaat. Bij de vorige had ik er 3 en ik kan er geen bijmaken voor het achterlicht omdat ik die niet open kan maken. Ik ga morgen kijken of ik er iets op kan verzinnen
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 14-11-2022 10:07 Print reply

Posts: 8242
Gewoon die ene aansluiten. De rest is overbodig.
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
Tijmen321123 14-11-2022 23:15 Print reply
Posts: 45
ik zal het proberen als ik tijd heb. updates volgen nog.
 
Tijmen321123 15-11-2022 15:54 Print reply
Posts: 45
Ik had het aangesloten door de nul van beiden knipper lichten(van de kabel boom) los te laten. Nu blijven beide lichten aan en als ik hem schakel gaan ze om de beurt knipperen. Nog iedeen wat ik zou kunnen proberen?
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 15-11-2022 21:10 Print reply

Posts: 8242
Een knipperlichtschakeling moet helemaal kloppend aangesloten zijn, of het werkt niet of niet goed. Dus als rechts een lampje stuk is, gaat links ook raar of niets doen.

In je link vond ik dit :
- Groen = Massa
- Oranje = Knipperlicht links
- Bruin = Knipperlicht rechts
- Geel = Achterlicht
- Blauw = Remlicht

Nu mijn vragen : heb jij vooraan LED-knippers, wat voor knipperrelais heb je,...
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 15-11-2022 21:18 Print reply

Posts: 8242
Nog iets, ik denk dat je mogelijk je verklikkerlampje voor de knippers in je cockpit er zult moeten uithalen, als dat een gewoon (niet LED) lampje is. Tenzij je achterlicht ingebouwde voorschakelweerstanden heeft o.d.
Elektra is altijd werkend te krijgen hoor, we helpen wel.
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 15-11-2022 21:20 Print reply

Posts: 8242
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Tijmen321123
Ik had het aangesloten door de nul van beiden knipper lichten(van de kabel boom) los te laten.


Dat heeft niets met je probleem te maken, bekijk die draden als extra stukjes slap frame.

 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.

Dit topic is 647 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 3
Spring naar pagina: 1, 2, 3Volgende pagina >
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved