Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Technical Forum - Yamaha chappy start en gaat daarna vol gas stationair lopen

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 268 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Technical Forum - Topic #69926 - Yamaha chappy start en gaat daarna ...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 190 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Giel2134 16-11-2021 15:00 Print topicpost
Posts: 41
Hallo, Ik heb een yamaha chappy opgeknapt zon anderhalf jaar geleden ik heb een een nieuwe 50cc polini cilinder op gezet met een nieuwe zuiger waar een gat aan een kant zit ik heb het gat in de zuiger naar de uitlaat kant gemonteerd en de pijl stond naar de inlaat kant ik heb dit toen verkeerd gedaan maar was toen ook nog niet zo goed met sleutelen heb de brommer op die afstelling ook gemaakt heb er een 21mm dellorto phbg carb op gezet en hij liep er redelijk op maar pas heb ik de cilinder er af gehad en zag ik dat het gat op de zuiger dan verkeerd stond en die heb ik toen weer juist gemonteerd met nieuwe pakkingen maar nu als ik hem wil starten met de choke loopt hij wel maar hij gaat meteen heel hard stationair lopen ik heb stationair sproeiers al kleinere geprobeerd en hoofdsproeiers ook de gaskabel gecheckt maar kan het er ook niet in vinden en nu snap ik niet wat er kan zijn de gasschuif gaat ook goed op en neer hopelijk kan iemand mij hierbij helpen?

Mvg
 

pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 16-11-2021 20:04 Print reply

Posts: 7928
Het kan dat je gaskabel ergens te veel omweg maakt; een ander gokje is dat hij heel arm loopt - check daarvoor je bougiekleur.
 
Rust in pieces
Giel2134 16-11-2021 21:26 Print reply
Posts: 41
Zal het morgen even checken bedankt ik laat nog van me horen
 
Aprilia RX 50 2003 18-11-2021 0:32 Print reply

Posts: 6511
Tering zou je misschien een klein beetje grammatica willen toepassen.
Beetje structuur in je verhaal is al het halve werk.

Wat ik een beetje denk is dat je in sproeier er een heel eind af zit. Hij heeft nu telkens de krukasholte naar de uitlaat open gehad als de zuiger naar boven en beneden ging. Dat kan zorgen dat je uitlaat het carter leeg trekt of juist vol blaft met uitlaatgassen. Zo krijg je erg weinig vuldruk in je cilinder of een gas dat bijna niet branden wil. De sproeier die daarbij hoorde was waarschijnlijk erg klein.

Ik denk net als Pango dat hij veel te arm staat.
De originele stationair sproeier dr in houden en de luchtschroef op 1,5 slag open. Daar eerst maar eens op zoek naar een hoofdsproeier waarmee hij redelijk loopt.
 
Voor alle AM6 onderdelen en AM6 revisies. PB. www.erwinvanputten.com
Giel2134 18-11-2021 18:34 Print reply
Posts: 41
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Aprilia RX 50 2003
Tering zou je misschien een klein beetje grammatica willen toepassen.
Beetje structuur in je verhaal is al het halve werk.

Wat ik een beetje denk is dat je in sproeier er een heel eind af zit. Hij heeft nu telkens de krukasholte naar de uitlaat open gehad als de zuiger naar boven en beneden ging. Dat kan zorgen dat je uitlaat het carter leeg trekt of juist vol blaft met uitlaatgassen. Zo krijg je erg weinig vuldruk in je cilinder of een gas dat bijna niet branden wil. De sproeier die daarbij hoorde was waarschijnlijk erg klein.

Ik denk net als Pango dat hij veel te arm staat.
De originele stationair sproeier dr in houden en de luchtschroef op 1,5 slag open. Daar eerst maar eens op zoek naar een hoofdsproeier waarmee hij redelijk loopt.[/quotes/]


Hoi, Ik had er sproeier 94 in zitten toen de zuiger verkeerd om zat en heb sproeier 60 daarna geprobeerd toen het weer juist gemonteerd zat ik heb nog wel wat grotere sproeiers liggen dan 94 dus die ga ik van de week nog is proberen.

bedankt voor de reactie ik laat nog van me horen als het niet lukt .
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 19-11-2021 18:31 Print reply

Posts: 7928
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Giel2134
Hoi, Ik had er sproeier 94 in zitten toen de zuiger verkeerd om zat en heb sproeier 60 daarna geprobeerd toen het weer juist gemonteerd zat ik heb nog wel wat grotere sproeiers liggen dan 94 dus die ga ik van de week nog is proberen.

bedankt voor de reactie ik laat nog van me horen als het niet lukt .


https://www.mopedarm...php?7,2087080,page=6

Standaard : 65 sproeier.

 
Rust in pieces

Dit topic is 190 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved