Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Begin Forum - Yamaha tzr km teller werkt niet

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 79 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Begin Forum - Topic #69839 - Yamaha tzr km teller werkt niet
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 446 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Brommertje123 4-3-2021 18:47 Print topicpost
Posts: 7
Ik heb een Yamaha tzr 50 project waarvan alles klaar is voor de keuring, behalve een werkende km teller. Heb al 2 soorten nieuwe sensoren. 1 voor bij het wiel en 1 met magneetjes bij m’n remschijf. En zodra ik ga rijden bij beide sensoren geeft de teller maar 01 tot 03 aan als ik gps optrek tot 30. Hoe de kan dit .... ?
Ik heb 2 tellers, 1 orginele en 1 tweede hands via marktplaats die getest is. En beide geven ze hetzelfde aan ...
Weet iemand hoe ik dit kan maken, want hij geeft wel iets aan dus aan de sensor kan het niet liggen. Ik snap er helemaal niets meer van. HELP

Dit bericht is gewijzigd door Brommertje123 op 4-3-2021 om 19:13 uur.
 

pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 4-3-2021 19:23 Print reply

Posts: 7769
Je moet misschien ergens de wielomtrek aangeven ?

 
Rust in pieces
Brommertje123 4-3-2021 19:29 Print reply
Posts: 7
Ja waar bij een Yamaha tzr uit 2005 ? T zit op de orginele plek ... maakt dat uit
 
jan w. 50 4-3-2021 19:58 Print reply

Posts: 630
Als het goed is moet er ergens op de km teller. Een knopje zitten waar mee je in het
Menu kunt komen om de omtrek in cm in te geven.
 
Bc. schadebakken . say no to camshafts
kiris 4-3-2021 19:59 Print reply

Posts: 353
waar het aan ligt weet ik niet.
maar ik kan me in iedergeval van de auto herinneren dat de kilometerteller alleen hoeft te werken maar niet perse de juiste snelheid hoeft aan te geven.

dus als je 10 rijd en er staat 01 en als je 30 rijd staat er 03 dan zou het ook goed moeten zijn.

een vriend van me had op de motor voor de rdw keuring een teller waar geen cijfers op stonden, tot 120km/h was het een groene gebied, van 120 tot 170 was het een oranje gebied en boven de 170km/h stond de wijzer in het rood.

dus zou in principe geen probleem voor keuring moeten zijn lijkt me.
maar toch voor zekerheid ff checken.
 
Brommertje123 4-3-2021 20:05 Print reply
Posts: 7
Een Yamaha tzr heeft geen menu voor zover ik weet om de omtrek aan te geven ?!

Er staat bij de rdw dat een snelheidsmeter verplicht is en een km teller mag.... het gaat om de snelheidsmeter hé. Om te kijken hoe snel hij gaat

Dit bericht is gewijzigd door Brommertje123 op 4-3-2021 om 20:06 uur.
 
jan w. 50 4-3-2021 20:19 Print reply

Posts: 630
Vaak is dat menu verborgen. Je moet een bepaald ritme (code) drukken om er in te komen.

Verder weet ik het niet.
 
Bc. schadebakken . say no to camshafts
Brommertje123 4-3-2021 20:49 Print reply
Posts: 7
Oké, ja maar een tzr heeft geen knopen voor dat of zo op het display ...
 
jan w. 50 4-3-2021 21:00 Print reply

Posts: 630
Kan ook zijn dat je aan de onderkant moet zijn. Er zit ergens een foefje.


 
Bc. schadebakken . say no to camshafts
Brommertje123 4-3-2021 21:05 Print reply
Posts: 7
Op de onderkant zit niets, 2 doppen voor dashboard licht en de aansluiting.. thats it

https://www.motorica...DASHBOARD_241275.jpg

Dit bericht is gewijzigd door Brommertje123 op 4-3-2021 om 21:06 uur.

Dit bericht is gewijzigd door Brommertje123 op 4-3-2021 om 21:07 uur.
 
Brommertje123 5-3-2021 10:51 Print reply
Posts: 7
Maar nu heb ik nog steeds geen oplossing .... iemand anders misschien ?
 
kiris 5-3-2021 16:27 Print reply

Posts: 353
ik heb ff zitten zoeken, schijnt een typisch tzr probleem te zijn.

heb je een nieuwe originele sensor, en is de aandrijving die in het wiel zit nog heel?
controleer ook de stekker aansluiting of alle 3 draden wel goed contact maken.



Dit bericht is gewijzigd door kiris op 5-3-2021 om 16:32 uur.
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 5-3-2021 20:24 Print reply

Posts: 7769
http://www.brommerforum.nl/showtopic/63345/1

Is voor een DT maar goed...
Is ook niet voor dezelfde foutcode...
Een DT heeft blijkbaar een blauwe menuknop op het stuur.
Mogelijk krijg je de menu na afkoppelen van de accu ?
 
Rust in pieces
Brommertje123 6-3-2021 12:28 Print reply
Posts: 7
Ja het contact is nog goed, ik heb nu een orginele sensor besteld in plaats van de Chineese zooi. Want die Chineese zooi geeft te weinig signaal via het signaalsdraad. De draden zijn namelijk : 12 volt + en 12 volt - en een blauwe signaal draad van standaard 6V tot .... en hoop dat de orginele wel werkt. Maar daar kom ik volgende week achter.

Dit bericht is gewijzigd door Brommertje123 op 6-3-2021 om 12:29 uur.
 

Dit topic is 446 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved