Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Begin Forum - Te weinig spanning aan claxon

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 64 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Begin Forum - Topic #69315 - Te weinig spanning aan claxon
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 3975 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

YentlP001 29-12-2016 15:44 Print topicpost
Posts: 4
Hallo iedereen,
Laatst heb ik een tweedehandsbrommer (Derbi senda drd racing '05) gekocht. Zelf is het m'n eerste brommer dus heb ik er ook niet zo veel kennis van.
Ik zag dat dat de claxon ontbrak dus kocht ik een 12V gelijkstroom claxon op K-parts.
Vandaag installeerde ik deze aan de zwarte en de rood-zwarte kabel maar de claxon deed niets. Ik verbond hem rechtstreeks aan de accu en hij deed het dan wel. Vervolgens mat ik de spanning op de 2 draden en zag dat het dan maar 0.25-0.40V was met soms eens uitschieters tot 3V.

Kan iemand me zeggen wat er aan de hand kan zijn?
 

Aprilia RX 50 2003 29-12-2016 15:58 Print reply

Posts: 5967
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: YentlP001
Hallo iedereen,
Laatst heb ik een tweedehandsbrommer (Derbi senda drd racing '05) gekocht. Zelf is het m'n eerste brommer dus heb ik er ook niet zo veel kennis van.
Ik zag dat dat de claxon ontbrak dus kocht ik een 12V gelijkstroom claxon op K-parts.
Vandaag installeerde ik deze aan de zwarte en de rood-zwarte kabel maar de claxon deed niets. Ik verbond hem rechtstreeks aan de accu en hij deed het dan wel. Vervolgens mat ik de spanning op de 2 draden en zag dat het dan maar 0.25-0.40V was met soms eens uitschieters tot 3V.

Kan iemand me zeggen wat er aan de hand kan zijn?


Lekstroom misschien. Zijn de kabels nog helemaal heel?
 
Voor alle AM6 onderdelen en AM6 revisies. PB. www.erwinvanputten.com
YentlP001 29-12-2016 16:33 Print reply
Posts: 4
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Aprilia RX 50 2003
[...]


Lekstroom misschien. Zijn de kabels nog helemaal heel?

Hoe kan ik dit het best controleren? De kabels zijn namelijk samengetaped met plakband dus moet ik de plakband eraf halen?
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 1-1-2017 23:40 Print reply

Posts: 6697
Meet eens of je voor de schakelaar nog 12V hebt.
 
Rust in pieces
YentlP001 10-1-2017 17:35 Print reply
Posts: 4
Sorry voor de late respons..
Heb de voorbije dagen alles eens uitgemeten en kom ook 12V uit voor de schakelaar. Als ik men claxon aansluit en tegelijk ook de stroomdraad verbindt aan een stuk kaal frame (ophangpunt van de uitlaat) werkt hij wel. Vermoed dat er iets ontbreekt/ kapot is aan de schakelaar zelf..

Kan iemand foto's posten hoe de schakelaar er binnenin precies moet uitzien? Thanks
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 10-1-2017 22:18 Print reply

Posts: 6697
Gewoon openmaken, corrosie en eventueel aanwezig water er uit halen.
Waarschijnlijk onder het claxon drukknopje.
Of anders een nieuwe schakelaar.
 
Rust in pieces
YentlP001 11-1-2017 16:57 Print reply
Posts: 4
Heb eindelijk gevonden wat het is.
Onder de rode knop ontbrak er een stukje metaal en dus kon de knop geen contact maken met het plaatje. Heb zelf iets in elkaar gestoken en alles werkt nu. Bedankt voor de hulp!
 

Dit topic is 3975 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved