Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Elektronica Forum - elektra problemen yamaha dt 50 mx

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 117 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Elektronica Forum - Topic #69198 - elektra problemen yamaha dt 50 mx
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 5329 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Diesel2000 7-8-2016 18:41 Print topicpost
Posts: 14
Hallo mannen ik heb een paar problemen met me dt 50 mx
mijn accu laadt niet meer op tijdens het rijden
heeft iemand enig idee hoe dit zou kunnen?
Als ik naar het stroom schema kijk staat er op de rode draad bij de gelijkspanner(rectifier) stroom dat meet ik ook!
Maar ik meet bij de witte draad die ook naar me blok gaan niks ook niet als de motor loopt?!
Dit zou toch moeten, of hoe zou de accu anders opladen?

Ook moet uit de Geel/rode draad uit me blok stroom komen want die geeft het door aan de rest van de boom naar de koplamp etc.. Dit heb ik echter ook niet.

Op de zwart/witte staat ook stroom voor naar bobine etc.
Hier meet ik echter maar 1.6 volt is dit normaal of hoort dit gewoon 6 volt te zijn?


alvast bedankt ik hoor graag van jullie !




(http://www.brommerforum.nl/kb/artikel/76)
 

dirktimmer 12-8-2016 20:19 Print reply

Posts: 1736
De 1,6 volt van de ontstekingspoel heeft niets met je verlichtingcircuit te maken, en hoeft dus ook geen 6V te zijn.

De geel/rode en witte draad hoort inderdaad wel spanning uit te komen.

De spanning die je meet aan de rode draad na je gelijkrichter is gewoon de spanning die de accu nog geeft.

Lijkt mij een kapotte lichtspoel, ik heb die eventueel wel voor je liggen, graag even over mailen, ben nagenoeg nooit meer op BF
timmer_dirk@hotmail.com
 
Diesel2000 16-8-2016 18:00 Print reply
Posts: 14
excuses voor de late reactie

we zijn er inmiddels al achter
de bestelde ontstekingsspoel(zwart/witte) was te klein en gaf maar 1,6 volt wat te weinig was om de brommer te starten. Oude er weer in en dan 8 volt prima.

Lichtspoel is in 2 delen verdeeld en het grootste deel gaat naar de lampen(oranje/rood) en het kleinste deel naar het opladen van de accu (witte draad) deze spoelen zijn los van elkaar en maken dus geen contact!
Uit elke spoel komen 2 draden. Elke spoel moet massa maken en de andere draad gaat vervolgens door naar de boom.


 

Dit topic is 5329 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved