Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Begin Forum - Aprilia rs 50 koppelingskabel afstellen?

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 621 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Begin Forum - Topic #68809 - Aprilia rs 50 koppelingskabel afste...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 3256 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Bentopia 18-8-2015 20:39 Print topicpost
Posts: 2
Dag allemaal.
Zoals het onderwerp al zegt heb ik wat moeite met de koppelingskabel van men aprilia rs50 af te stellen.
Ik zag een week terug dat de kabel aan het rafelen was bij het handvat en daarom ook af en toe wat moeilijk terug ging dus ik dacht, die moet vervangen worden. Nu had k m vrij goed uit en in kunnen bouwen, maar ergens is wat fout gegaan. Hij heeft gister een stuk gereden en ook geschakeld. Enige probleem op dit punt was dat hij meteen in beweging kwam als k hem in de 1 gooide (wat voorheen nooit zo snel gebeurde haha) Maar toen zag ik dat de kabel om de gaskabel heen gewikkeld zat. Met als gevolg dat wanneer ik het stuur draaide hij gas begon te geven (iets wat je op een rotonde niet wilt hebben lijkt me). Dus heb k de kabel ontfrutseld en netjes erlangs geleid maar als ik nu de motor zou hebben lopen, koppelen en in de 1 gooi krijgt hij een klap voordat hij uitvalt, wat me toch wel duidelijk zegt dat hij niet eens koppelt. Nu heb ik de volgende vragen:

- Iemand enig idee wat ik met die koppelingskabel over het hoofd zie?
- Is er ook een minder agressieve manier om te testen of de koppeling werkt buiten dat hij loopt, want ik wil natuurlijk niet mijn koppelingsplaten kapot hebben vanwege een simpel kabeltje vervangen. Kan hem bijvoorbeeld in de 2 gooien en dan aanduwen, als ik het me goed herinner zou de koppeling er dan voor moeten zorgen dat ik hem zonder al teveel weerstand moet kunnen voortduwen. En kan ik wellicht aan de weerstand merken of hij wel of niet koppelt denk ik?

Bij voorbaat dank voor jullie geduld en hulp!
 

simonTSX 18-8-2015 21:54 Print reply
Posts: 57
Misschien heeft de nieuwe kabel een andere lengte? En je kan je brommer ook gewoon in de een zetten en je koppelingshendel in trekken en dan zou je moet konnen rollen alsof hij in zn vrij staat.
Mvg
Simon
 
Bentopia 19-8-2015 0:34 Print reply
Posts: 2
Had ik naar gekeken, lengte kwam overeen. En hij trekt het hendeltje op het blok ook helemaal aan. Als er verschil in zat dan is het mm werk, het kopje wat je aan het schakeltje bij het blok vast haakt was wel enigszins anders, maar haakte prima in. Had er niet aan gedacht dat het ook in de 1 kan, als k m moet aanduwen doe k het in 2 uit gewoonte want als die anders start in de 1 is de kans groot dat die meteen hoog in de toeren schiet en in de 2 kan ik rustig dat ding eerst aanvoelen en rustig laten optrekken. Maar altijd goed om te weten .
Dat zou dus moeten werken... Fijn dat k in ieder geval kan controleren in zekerheid zonder wat te slopen kan ik eens wat gaan proberen met extra spanning en minder spanning op de kabel.
 

Dit topic is 3256 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved