Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Technical Forum - Aprilia RS50 vreemde symptonen.

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 696 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Technical Forum - Topic #68569 - Aprilia RS50 vreemde symptonen.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 3630 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

RobinAprilia 19-1-2015 16:21 Print topicpost
Posts: 27
Ben ik weer!

Nou, ik ben me brommer aan het terug voeren en het is klaar is op de juiste snelheid. Ik wou vorige week woensdag dus naar het RDW heen rijden en tot me verbazing liep de brommer niet de toeren in. Bleef haken bij de 4.000. Bleek dat ik de choke aan had staan en kon niet uit dus heb alles handmatig uit gedaan. Daarna wou hij wel aanslaan maar met gas geven valt hij terug in toeren en slaat dan af.

Vandaag had ik dus hetzelfde afslaan als je toeren wil maken, dus ik heb de carb open gemaakt kijken als de vlotter allemaal goed zat en niet bleef haken en alles was goed. Heb er sproeier 62 in en ook even doorgeblazen etc. Toen weer aangelopen en hij sloeg aan dus in de neutraal gezet en tijdje laten warmlopen. In de neutraal kan ik gewoon doortrekken tot 12.000 toeren zonder uitgaan, ik dacht ik ga even stukje rijden om te kijken als dat gaat. In de neutraal loop ik een stukje vooruit en hij slaat af. Ik probeer hem weer aan te lopen en hij slaat wel aan als ik loop maar zodra ik zachter begin te lopen slaat de brommer dus af..

Dinsdag s'middags heb ik gewoon een stukje gereden met de gasschuif begrenzer erop en met sproeier 62. Ik had nog even snel 64 erin gezet zodat hij nog wat rijker kon lopen, maar dat heb ik dus woensdag veranderd nadat hij slecht begon te lopen.

Conclusie: De brommer slaat aan, loopt stationair tot 12k toeren, slaat af als je er mee gaat lopen of probeerd ermee te rijden. De choke heeft geen zin want dan slaat hij af en wil hij niet meer starten (met choke)


Ik heb werkelijk waar geen enig idee wat er mis mee kan zijn, want ik heb alleen de sproeier verwisseld naar een grotere.
 

PHB 20-1-2015 7:50 Print reply

Posts: 536
Bougie niet gewoon veel te vet door op choke rijden? Zo ja even schoon maken/nieuwe
 
honda power
RobinAprilia 20-1-2015 14:36 Print reply
Posts: 27
Heb niet met choke gereden, ik ben net wat zitten experimenteren met sproeiers, eerst klein gedaan en wou niet aanslaan alleen 2K toeren maken tijdens het aanlopen. Beetje gas bij gegeven en ging tot 3k toeren maar als ik dan meer gas geef gaat hij uit. En dat is met een kleine sproeier (60)

Met een grote sproeier wil hij iets beter lopen maar nog steeds niet aanslaan. Zelfde verhaal, klein beetje gas geven kan maar iets daar overheen en hij valt terug in toeren en slaat af.

Ik kijk nu het membraan na om te kijken als daar geen vuil op zit.
 
marjo 20-1-2015 19:40 Print reply

Posts: 1211
Hoe ziet je bougie eruit? Lijkt op een brandstofprobleem (afstelling). Wat is de reden van het plaatsen van een grotere sproeier, en heb je verder nog wat gewijzigd?
 
RobinAprilia 21-1-2015 7:21 Print reply
Posts: 27
Ik heb gisteren de bougie vervangen, de oude was koffiebruin gemixt met zwarte 'drek' en een klein beetje grijs op de rand. Ik heb gister gereden na het vervangen van de bougie en het lijkt weer goed... De bougie was lange tijd al aan vervanging toe maar hij zat helemaal muurvast in de cilinder kop. Ik houd het nog wel in de gaten aangezien ik het nog steeds niet veetrouw
 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 21-1-2015 8:46 Print reply

Posts: 8458
Ik zit eerder aan een probleem in de cilinder te denken.
 
Heb je ontsteking ? Ja oorontsteking.
RobinAprilia 21-1-2015 12:44 Print reply
Posts: 27
Nou ik heb net nog even gekeken, hij wil alleen lopen als ik hem aanloop en direct in de neutraal zet. Dan kan ik er gewoon mee rijden stoppen en met koppeling in blijft hij gewoon lopen.

Maar als ik aanloop en ik zet hem niet in de vrij slaat hij af.
 
PHB 31-1-2015 23:12 Print reply

Posts: 536
Hoeveel km heeft het blok gedraait?
Want heb zoon idee dar er wat dingen versleten zijn zoals cilinder en lagers
 
honda power

Dit topic is 3630 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved