Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Elektronica Forum - brommer geeft op de groot licht stekker 6 volt?

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 245 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Elektronica Forum - Topic #67637 - brommer geeft op de groot licht ste...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 5116 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

diedje1996 23-6-2013 21:24 Print topicpost
Posts: 164
hey,
ik heb een rieju rs2,nu heb ik er nooit het orginele licht bij gehad want het is een streetfighter of hoe je het wilt noemen.

nu wil ik dus gewoon een normaal licht aansluiten met 2 stekker, massa ( - ) en dimlicht en grootlicht,

Nu heeft de rieju orgineel 2 lampen dus die heeft alle voorlamp draden/kabels 2 keer. maar die heeft een of andere raar systeem met 2 lampjes in 1 lamp? heb ik begrepen?

kijk zelf maar voor aan zit een kabel en achter aan ook en dan horen er volgens mij ook nog 2 stekkertjes te zitten voor de massa..

http://i1116.photobu...svuk/RiejuLights.jpg

maar nu mijn probleem,

als ik de dimlicht kabels doormeet kom ik gewoon op 12 volt,

Alleen als ik de groot licht kabels door meet komt die nooit boven de 6 volt het ligt meestal rond de 4 volt..


Iemand een idee wat dit kan zijn?
 

Viertakt 24-6-2013 8:06 Print reply

Posts: 3586
Draadbreuk of slecht contact
 
Viertakt uber alles.
diedje1996 24-6-2013 10:56 Print reply
Posts: 164
draadbreuk? dan lijkt mij dat die helemaal niks aangeeft, ?
 
diedje1996 24-6-2013 15:55 Print reply
Posts: 164
zou dit niet aan de spanningsregelaar kunnen liggen?
 
Thijsse - Forum, Projecten & Gallery Mod 24-6-2013 16:43 Print reply

Posts: 17923
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: diedje1996
zou dit niet aan de spanningsregelaar kunnen liggen?



nee, je hebt op die andere kabel toch gewoon 12v?

je schakelaar ff uit elkaar trekken en de contacten schoonmaken wsl
 
Viertakt 24-6-2013 20:20 Print reply

Posts: 3586
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: diedje1996
draadbreuk? dan lijkt mij dat die helemaal niks aangeeft, ?


Draadbreuk kan ook betekenen dat hij net een klein beetje tegen elkaar aan komt, wat resulteert in een hoge weerstand = hoge spanningsval. Trouwens, ik weet niet of jij belast of onbelast meet, gezien je onbelast ook heel snel capacitieve of inductieve waarden kan meten.

Onbelast op een draad met een breuk kun je hele gekke waardes meten.
 
Viertakt uber alles.
diedje1996 25-6-2013 16:57 Print reply
Posts: 164
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Thijsse
[...]



nee, je hebt op die andere kabel toch gewoon 12v?

je schakelaar ff uit elkaar trekken en de contacten schoonmaken wsl



ja maar ik heb een 6 polige spanningregelaar, het kan toch zijn dat 1 van die polen stuk is?



 

Dit topic is 5116 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved