Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Elektronica Forum - verlichting derbi veranderen op accu

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 838 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Elektronica Forum - Topic #66806 - verlichting derbi veranderen op acc...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 7016 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

-PuchSjonnie- 16-9-2012 18:44 Print topicpost
Posts: 735
ik heb alle draden die op mijn derbi zitten er afgehaald, en die voor het contactslot eraangehouden,dus nu kan ik hem gewoon starten en uitzetten, de draden uit mijn achterlicht,voorlicht en toeter zit er nog wel gewoon op,
nu wil ik er een accu opzetten, en de onsteking op de accu aansluiten en de verlichting naar de schakelaar en die naar de accu aansluiten, dus dat de accu gewoon rijdend oplaad,ik had mijn voorlicht rechtstreeks op mijn onsteking gezet en fikte die door ik heb een transformer kapje met halogeen, maar nu fikte die spot door maar als ik alles straks op die acccu aansluit, fikt het dan nog door? zoja welke weerstand moet er dan tussen oid? en ik wil ook weer een kmteller,toeren teller kopen en eropzetten, kan dit gewoon op die accu?

Dit bericht is gewijzigd door -PuchSjonnie- op 16-9-2012 om 21:14 uur.
 

kenny77 16-9-2012 21:46 Print reply

Posts: 29286
ik neem aan dat je een 12v lampje/accu hebt?

dan een 12v spannings regelaar/ gelijkvormer er tussen zetten.
 
Joop_Karel_Spank 17-9-2012 8:45 Print reply
Posts: 278
spanningsregelaar heb je in ieder geval nodig voor als je rechtstreeks van je ontsteking af wilt pakken. Verder zou je inderdaad alles via je accu kunnen laten lopen ja. Voordeel is dan dat je je lichten al aan kunt hebben voordat je de motor start. Ook voor bijvoorbeeld led verlichting is dit een must omdat deze vaak gaan knipperen of helemaal niet werken op de verlichtingsspoel.

Als ik jou was zou ik even de kabelboom van een derbi erbij pakken. Moet je met google wel lukken. Dan even in het klad tekenen wat je wilt veranderen. Spanningsregelaar zou ik ook monteren(weet niet wat er gebeurt als je zonder spanningsregelaar de boel aansluit op accu) ik zou het papier dan wel goed bewaren want dit is dan natuurlijk je nieuwe kabelboom.
 
-PuchSjonnie- 17-9-2012 20:45 Print reply
Posts: 735
Ik had dus vandaag alles via de schakelaar laten lopen en alles aangesloten zonder accu nu fikte mijn voorlichten door(halogeen) ik baal er echt van dat het niet wil, ik wil het graag gewoon goed hebben, en die spanningregelar kan er gewoon tussen en dan fikken ze niet meer door? En die spanningregelaar zijn met stekkertjes maar die heb ik dus niet
 
Joop_Karel_Spank 20-9-2012 10:44 Print reply
Posts: 278
je kan ook zoeken naar een tweedehands kabelboom, moet ook niet zoveel kosten. Volgens mij heb je ook gewoon een bijna complete kabelboom nodig voor jouw aanpassingen met alleen maar een kleine aanpassing van waar je je stroom vandaan haalt.
 

Dit topic is 7016 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved