Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Elektronica Forum - Klein licht aansluiten.

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 15 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Elektronica Forum - Topic #66447 - Klein licht aansluiten.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 5242 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

rensss 6-6-2012 14:09 Print topicpost

Posts: 1110
Hallo,


Het zit zo, ik heb een andere lamp op mijn brommer gemonteerd. Ondertussen werkt het grote licht al.



Ik werk met dit schema: http://www.akf-shop.de/moser/s53c.pdf

56A is wit
56B Geel
Een massa aangelegd Bruin
En grijs rood op de foto ook aangesloten.


Dit werkt goed, als ik de schakelaar uitzet aan het stuur gaat het licht ook uit.

Nu wou ik mijn standlicht aansluiten 12V 4 Watt.




Deze heeft twee aansluitingen, maar omdat mijn schema niet voor deze lamp is weet ik niet hoe ik hem moet aansluiten?

Kan iemand mij helpen?


Alvast bedankt

Dit bericht is gewijzigd door rensss op 6-6-2012 om 14:09 uur.
 
Zundapp: Zietunietdatallespreciespast?

pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 6-6-2012 14:19 Print reply

Posts: 7271
Die roodgrijze is voor je standlicht.
Dat zie je ook op het schema.
De tweede geleider is waarschijnlijk het koplamphuis, dat één elektrisch geheel (geleider) met de bruine massadraad vormt.
Je kan natuurlijk zelf ook een massadraadje leggen naar het standlicht.
 
Rust in pieces
rensss 6-6-2012 14:30 Print reply

Posts: 1110
Aah zo dus ik kan voor de tweede aansluiting vanaf het standlicht gewoon een massa draadje leggen?

Ik ga het eens proberen.
 
Zundapp: Zietunietdatallespreciespast?
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 6-6-2012 14:34 Print reply

Posts: 7271
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: rensss
Aah zo dus ik kan voor de tweede aansluiting vanaf het standlicht gewoon een massa draadje leggen?

Ik ga het eens proberen.


Ik zie op die eerste foto niet goed waar je de bruine aan hebt vastgemaakt...die hoort niet samen te zitten met de roodgrijze zoals je begrijpt uit mijn vorige post.

En wat je zegt kan, hang dan het extra massadraadje aan de massa natuurlijk...
 
Rust in pieces
rensss 6-6-2012 15:12 Print reply

Posts: 1110
Bruin heb ik ertussen gepropt.. dan maakt het toch ook massa?

Ik kan verder geen massa punt vinden namelijk dan moet ik bijvoorbeel een draadje vast solderen aan de fitting zelf.


Edit: ik zie al waarom het standlicht het niet doet, deze hoort op een accu aangesloten te zijn, die bij mij nog ontbreekt

Dit bericht is gewijzigd door rensss op 6-6-2012 om 15:18 uur.
 
Zundapp: Zietunietdatallespreciespast?
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 6-6-2012 15:52 Print reply

Posts: 7271
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: rensss
Bruin heb ik ertussen gepropt.. dan maakt het toch ook massa?

Ik kan verder geen massa punt vinden namelijk dan moet ik bijvoorbeel een draadje vast solderen aan de fitting zelf.


Edit: ik zie al waarom het standlicht het niet doet, deze hoort op een accu aangesloten te zijn, die bij mij nog ontbreekt





De roodgrijze aan de bruine hangen is kortsluiting maken, als je nog geen kortsluiting hebt nu, is dat omdat er nog geen spanning zit op je roodgrijze momenteel.
 
Rust in pieces
rensss 6-6-2012 16:09 Print reply

Posts: 1110
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: pangolopalanga
[...]



De roodgrijze aan de bruine hangen is kortsluiting maken, als je nog geen kortsluiting hebt nu, is dat omdat er nog geen spanning zit op je roodgrijze momenteel.



Ja klopt de grote lamp deed het gewoon met de met het bruine draadje onder het rood grijze draadje, er stond dus geen spanning op de rood/grijze omdat er geen accu aanwezig is

Maar die is besteld.
 
Zundapp: Zietunietdatallespreciespast?

Dit topic is 5242 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved