Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Meeting Forum - Verslag Brommervakantie Valkenburg 2011

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 905 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
Er is nog geen event aan dit topic toegevoegd.
  Meeting Forum - Topic #65223 - Verslag Brommervakantie Valkenburg ...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 8727 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Quincy-12 19-9-2011 20:25 Print topicpost
Posts: 187
Hello everybody,

in de zomervakantie van 2011 zijn ik en 2 maten op brommervakantie geweest naar Valkenburg, het was een leuke vakantie maar ook een voorbereiding op de geplande volgende vakantie naar Oostenrijk, Italie. Hieronder een verslag van de leuke week die wij hebben gehad

Totaal gereden kilometers: 1030KM

Brommers:
Koen: Derbi Senda X-race
Bobby: Zundapp Sprinter
Quinten (ik): Derbi Senda DRD Racing (2009)

Dag 1, Dag van Vertrek:

Om 7:00u de wekker gezet, we begonnen met het opstapelen van onze bagage op de brommer, ik had een Quechua opgooitent en voor de rest een Action tas met kleding mee( en een rugzak)
Voor het praatgemak hadden we allemaal een portofoon aangeschaft, ingesteld op hetzelfde kanaal en we were good to go!

Helaas kreeg (geheel naar kwaliteit gezien onverwachts) de Zundapp van Bob panne toen we de straat uitreden, hij kon niet verder, versnellingsbak naar de gallemize dus ging hij op zijn Sprinter

Mijn brommer opgestackt!


De portofoon


Op weg ( deze foto komt ook 27 oktober in het brommerblad )


We hebben per ongeluk een omweg genomen, ipv nijmegen, boxmeer hebben we nijmegen eindhoven gekozen waardoor we door den bosch moesten en een stuk door belgie. na 10,5 u gereden te hebben kwamen we aan bij pension scheepers (echt een aanrader)

Het pension


Lekker in het pension


Dag 2, Rodelen en naar Vaals:

Na een goede nacht, zijn we valkenburg maar gaan verkennen, het eerste wat bereden moest worden was de cauberg en daarboven wachtte een zeer aantrekkelijke rodelbaan.
Na lekker te hebben gerodeld zijn we een niet al te groot stuk gaan rijden richting vaals (3 landen punt). Ff de toren beklommen en toen weer terug naar de AH, waar ik 3 kwartier in de parkeerplaats heb gestaan wachtend tot de rollerbank weg was

De Cauberg:


De rodelbaan:


De toren 315m:


Ik in vaals:


Koen(koeny007) in vaals:


Bobby in vaals:


Bobby gek doen bij de Brand brouwerij:
[img]

Dag 3, Regen regen en nog eens regen:

Dag 3 er was veel regen, we hadden hier ook rekening mee gehouden dus een alternatief plan, weer valkenburg verkennen en dit keer de historie. Gelukkig stonden na deze 2 dagen 3 zonnige dagen op ons te wachten. Eerst hebben we de Ruine bekeken en we zijn daarna de steenkolenmijn ingegaan. Daarna weer naar de AH (hoe kan het ook anders) lekker speklappie gehaald en gekookt in de schuur bij het pensionnetje!

De Ruine:


Koen in de mijn:


Voor de mijn:


Paar oude Dapps tegengekomen:


Dineeeeer:


Dag 4, Regen dus ff chillaxxx:

Deze dag, dag 4 was volgens de voorspelling de laatste regenachtige dag die we zouden hebben, we hadden het die avond daarvoor laatgemaakt dus dachten ach we zijn er toch een tijdje laten we ff chillen, dus weeeer naar de AH, chips frisdrank alleees (en friet, kapsalon bij de turk) gehaald en lekker op bed gelegen beetje educatieve tv zitten te kijken haha. Toen het die avond rond 21:00u droog werd besloten koen en ik toch nog ff naar Luik te gaan ( bleek langer dan verwacht ) super vet gewoon in het donker naar Luik gereden, even mijn franse kennis toegepast en daarna rond 00:00u weer richting Nederland! Srry geen fotos van de heenweg ik wilde me batterij sparen voor terug.

Bijna in NL op de terugweg, rug van koen:


My Love:


Over de brug:


Dag 5, naar de camping en Aken:

De 5 de dag hadden we 1 plaats op camping Den Driesch geboekt, de camping was 5 minutjes rijden van het pension en lag ook in Valkenburg, achteraf hadden we beter in het pensionnetje kunnen blijven maar voor de ervaring naar de camping was het leuk. Gelukkig waren de zonnige dagen begonnen en scheen het zonnetje toen we aankwamen. Wij hotseflots onze tentjes opgooien, naja behalve koen dan. We hadden ff snel een 1euro ontbijtje bij de Hema verschaft en zijn daarna naar Aken vertrokken. Het was de mooiste dag en Aken was ook leuk! We hebben veel gegeten in Aken en koen heeft nog Oortjes gekocht, waarom ik dat vertel merken jullie nader.

Op de camping:


In Aken bij de Modelbouwshop:


Aachse specialiteit:


Kathedraal:


Dag 6, National Park eifel:

Dag 6, de ena, ena laatste dag was aangebroken. Omdat de 2 dagen camping er bijna opzaten en het morgen wat slechter weer zou worden hadden we nog maar 1 nachte bij het pension geboekt. Nadat we dat hadden gedaan, hebben we de tas gepakt, de route bekeken en via Aken zijn we naar National Park eifel gereden. Het Zuid-Duitse walhalla voor brommers en motorrijders. Wegen van 10 tot 15 procent stijl omhoog en het leuke gelukkig ook weer naar beneden. Eenmaal over de Duitse grens ging het gas erin op de openbare wegen van Duitsland, na 2 uur heuveltje op heuveltje af bereikte we het dorpje Zimmerath dat net onderaan het National Park lag. Even wat gedronken, motor af laten koelen en daarna begonnen aan de stijle hellingen om aan de top te komen! Na een 1,5 uur super mooie wegen te hebben gereden even een patatje aan de top gereden en kei hard naar beneden geraced, dit was ook het leukste, nog ff gestopt bij het meertje en toen weer richting huis, waar ons nog 1 regenachtige nacht op de camping stond te wachten.

De route van het Park:


Ik onderaan het Park:


In Zimmerath:


Op de top van het Park:


Bij het meer:


Bobby met zn lange poten:


Dag 7, EnaLaatste dag helaas:

De 7e dag is aangebroken we werden wakker op een natte camping en hadden ons verslapen. We moesten om 10.30u de campingplaats verlaten en het was inmiddels 08:45u. Nog een ongeluk was dat koen zijn nieuwe oortjes ter waarde van 89,00 euro naar de gallemieze waren, dus koen was nog vertrokken naar Aken om nieuwe oortjes te halen bij de Saturn! Haha. Bobby en ik snel de natte tenten in de regen met een regenpak aan inpakken. Brommer opstapelen en snel naar het pensionnetje gereden. Spullen gedumpt en snel wat gaan eten bij de Hema. Terug gereden naar de camping waar koen toen al was aangekomen en zijn spullen had ingepakt. Uitgecheckt borg terug en lekker opwarmen onder de douche in het pensionnejte. Aangezien de bagage nat was geworden hebben we mn pa verzocht om de bagage op te komen halen, mijn lieve pa gekomen en snel bagage meegenomen. We zijn daarna in de avond ff lekker uitgebreid tapas gaan eten en toen ff cafeetje gepakt. Daarna lekker gaan slapen en ons voorbereidt op de terugweg!

Cafeetje gepakt met 110 DB Hollandse muziek:


Stank van de koeien in de kamer dus koen zn helm op!:


Dag 8, dag van vertrek:

De dag van de terugreis, we hadden allemaal ff een beetje uitgeslapen, lekker ontbeten en tassen gepakt op de brommers gebonden en vertrokken uit Limburg. Dit keer de goede route. Na 6 uur rijden even een patatje gegeten bij de nummer 2 beste vlaamse friet van NL in wijk bij Duurstede. Toen nog 12 km en we waren thuis. Lekker gedoucht en de hele route nog doorgenomen in mn hoofd. Dag daarna brommer helemaal afgespoten en gesmeerd. Er was spanbang tussen me tandwiel en keerring gekomen dus me hele blok was zwart van de olie. Weer lekker gaan slapen en het leven begon weer!

Allemaal bedankt voor het lezen, ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Voor de liefhebbers is er ook nog een aftermovie op youtube:
dit is de link: http://www.youtube.com/watch?v=06TURAvUgqc

Thanx, Quinten

Dit bericht is gewijzigd door Quincy-12 op 19-9-2011 om 20:28 uur.
 
Mijn ducati staat in de garage ;)

Heilige Antonius 20-9-2011 16:36 Print reply

Posts: 1202
mooi man
 

Dit topic is 8727 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved