Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Meeting Forum - Verslag Brommervakantie Valkenburg 2011

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 640 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
Er is nog geen event aan dit topic toegevoegd.
  Meeting Forum - Topic #65222 - Verslag Brommervakantie Valkenburg ...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 10062 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Quincy-12 19-9-2011 20:19 Print topicpost
Posts: 187
Hello everybody,
In de zomervakantie van 2011 ben ik met 2 vrienden op brommervakantie geweest naar Valkenburg.
Het was een vakantie voor de lol en om tot rust te komen maar ook een beetje ter voorbereiding op onze volgende geplande vakantie naar Oostenrijk. Ik heb over deze vakantie een verslag geschreven dat je hieronder kan lezen, have fun!

Totaal gereden kilometers: 1030 KM

Dit zijn de brommers:
Koen: Derbi Senda X-race
Bobby: Zundapp Sprinter
Quinten(ik): Derbi Senda DRD Racing (2009)

Dag 1, De dag van vertrek:

Dag 1 is aangebroken, de dag van vertrek. We hadden de wekker om 07:00u gezet zodat we daarvoor nog even de brommers klaar konden maken. Ik had me brommer klaargezet. Wat er op me brommer moest was een Quechua opgooitent voor 1 persoon en een Action tas vol met kledig, de rest had wat meer mee. Voor het praat gemak hadden we allemaal een portofoon aangeschaft. Om 08:30 vertrokken we vanaf mijn straat. De pret was van korte duur want de Dapp van bobby kreeg aan het einde van de straat gelijk al panne. Zijn versnellingsbak was kapot. Gelukkig had hij nog zijn Sprinter. Snel alles overgezet en met een vertraging van een half uur toch nog vertrokken. Omdat we een omweg hadden genomen moesten we door den Bosch en door Belgie. Dit kostte ons aardig wat tijd dus na 11 uur rijden kwamen we aan bij Pension Scheepers (echt een aanrader). Lekker douchen en toen de stad in!

Mijn brommer opgestackt:


De portofoon:


De brommers opweg:


Het pension:


Lekker ff bijkomen, koen en bobby:


Lekker action macaroni:


Dag 2, rodelen en de cauberg op:

Dag 2, we hadden allemaal goed geslapen en waren klaar om op pad te gaan. Aangezien het een regenachtige dag was besloten we als eerst de stad maar eens te verkennen. Niks is bekender dan de cauberg dus die moest even bereden worden. Boven aan de cauberg stond een mooie rodelbaanrit op ons te wachten. Na lekker gerodelt te hebben, zijn we naar de AH gegaan hebben we wat te snacken gehaald en zijn toen het dorpje ingetrokken voor een lekker patatje.

Boven op de Cauberg:



De rodelbaan:


Valkenburg in de avond:


Dag 3, Vaals het 3 landen punt:

Dag 3 alweer, het weer zat niet heel erg mee maar meerendeels scheen het zonnetje. We hadden ons weer eens verslapen en gingen snel naar de ontbijtzaal om lekker te eten. Toen we ons ontbijtje ophadden besloten we richting Vaals te rijden naar het 3 landen punt. De rit duurde ongeveer 3 kwartier en het was prachtig weer toen we daar aankwamen. We zijn naar de 3 vlaggen gegaan om nog even een leuke foto te maken voor in het archief en zijn toen de toren ingegaan om even van het adembenemende uitzicht te genieten, rechts kon je Aken al zien liggen.

De toren in Vaals:


Bobby bij het 3 landen punt:


Koen bij het 3 landen punt:


Ik bij het 3 landen punt:


Dag 4, Regen regen en nog eens regen:

Dag 4 was aangebroken en volgens de voorspelling zou deze dag en de volgende zeer regenachtig zijn. In de eerste plaats hadden we allemaal ongezond voedsel gekocht en zijn we 2 uur in ons bed gaan liggen en saai tv gaan kijken maar daar hadden we ook geen zin meer in. Uiteindelijk viel het allemaal best mee maar toch hadden we besloten maar even niet te rijden en er een educatief dagje van te maken. We hebben die dag de Ruine bezocht en zijn daarna doorgegaan met een 1 uur durende rondleiding door de Mergelgrotten. Bij ons scheen de zon af en toe maar echt heel erg geregend heeft het niet. Na deze bezichtigingen waren we aardig uitgeput en zijn we maar richting de AH gereden om wat lekkere snacks voor in de avond te kopen. Later in de avond besloten koen en ik toch nog richting Luik te vertrekken (verder dan gedacht) om 21:00u vertrokken we vanuit Maastricht . Het was heel erg gaaf, om 00:00u vertrokken we weer richting Maastricht

De ruïne:


Het gaat net bob!:


Koen in de grot:


Bob in de grot:



Bij de Brug in Belgie (luik):


My Love:



Dag 5, Op naar de caming en Aken:

Voor dag 5 en 6 hadden we een camping geboekt die 5 min rijden was vanaf het pensionnetje. Het leek ons leuk voor de ervaring maar achteraf hadden we beter in het pension kunnen blijven. We vertrokken in de ochtend vroeg met onze spullen naar de camping. Toen we hadden ingecheckt begon het zonnetje te schijnen en werd de hemel strak blauw. Bob en ik gooide hotseflot in 2 seconde ons tentje op en koen was wat langer bezig met de stokken in elkaar klikken, haringen enz…. Toen de tenten stonden pakte we onze tassen en vertrokken naar Aken. Het was een mooie route van ongeveer 1 uur. Eenmaal aangekomen in Aken bleek dat we de mooiste dag hadden uitgekozen. We hebben lekker gegeten en geshopt in Aken. Koen heeft nog oortjes van 89,00 euro aangeschaft en daarna zijn we weer terug naar de camping gegaan. Waarom ik dat van koen zijn oortjes vertel vertel ik nader. We hebben wat speklapjes gekocht en zijn nog even sneaky bij het pension onder de schuur gaan eten haha. De avond natuurlijk weer cafeetjes in naja je weet wel.

Op de camping:


Koken en diner haha:


In Aken:


Koen en bob helemaal blij bij de modelbouwshop:


Aachse specialiteit:


Kathedraal:


Dag 6, National Park Eifel yeaaah!:

Dag 6, we werden wakker na een stormachtige nacht, ik had lekker slim mijn schoenen buiten laten staan dus die waren helemaal natgeregend. We hadden ons aangekleed en zijn toen naar de Hema gegaan om even een lekker naja lekker… 1 euro ontbijtje naar binnen te schaften. Nadat we dat hadden gedaan hebben we onze rugtassen ingepakt en zijn we vertrokken naar National Park Eifel (Zuid Duitsland). We moesten richting Aken en daarna was het nog een uur rijden. De rit duurde in totaal 2 uur. National Park Eifel is het Zuid-Duitslandse walhalla voor motorrijders en brommerbestuurders, met zijn hellingen van 10 tot 15 procent en een tocht van 1 uur is het dolle pret voor de 2 wielers. Eerst reden we naar het dorpje Zimmerath. Eenmaal onderaan het Park begon onze klim van 1 uur. De klim ging langzaam. Eenmaal boven hebben we snel een patatje naar binnen geschaft en zijn daarna als een paar gekken naar beneden geraced met bijna 85km u. Toen weer 2 uur terug. Lekker gedoucht en daarna gaan eten bij de tante van Bob die in Valkenburg woont. We zijn lekker gaan slapen en hadden de wekker alweer vroeg gezet omdat we van de camping moesten.

De route door National Park Eifel:


Ik onderaan het Park:


Zimmerath:


Aan de top:


Bij het meertje:


Bobby zijn lange benen:


Dag 7, de dag van terugkeer:

Dag 7 was aangebroken, onze vakantie zat er bijna op. Alleen de terugreis lag nog voor ons. We hadden die dag alleen maar vertragingen. We moesten onze campingplaats om 10.30u verlaten dus hadden we de wekker om 07.45u gezet. We hadden ons net als alle andere dagen weer eens verslapen en werden om 08.45 wakker. Om het nog erger te maken waren de oortjes van van koen naar de gallemieze dus die ging nog terug naar Aken om zijn oortjes terug te brengen. Dus bobby en ik in ons regenpak onze kleding inpakken en de natte tenten in de hoezen doen. Alles snel op de brommers gebonden en voor de laatste nacht nog een keer naar het pension. Snel de spullen gedropt en even ontbeten bij de Hema. Na het ontbijt weer terug naar de camping waar koen inmiddels al was aangekomen en zijn spullen al op de brommer gehad. Even uitgecheckt en lekker naar het pension. Omdat de bagage nat was had ik mijn pa gevraag of hij alles op wilde komen halen. Dus we reden zonder bagage terug naar huis. Omdat we nu wel de goede route hadden genomen deden we er maar 7 uur over. Om 18:00 aangekomen bij huis, lekker gedoucht en alle routes die we hebben gereden doorgenomen in mn hoofd!

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat jullie het een leuk verslag vonden,

Gr Quinten, Quincy-12

Voor de liefhebbers is er ook nog een aftermovie van de vakantie beschikbaar op Youtube,
Dit is de link: http://www.youtube.com/watch?v=06TURAvUgqc











Dit bericht is gewijzigd door Thijsse op 8-11-2011 om 12:01 uur.
 
Mijn ducati staat in de garage ;)

pompower 5-11-2011 21:38 Print reply

Posts: 1777
leuke reis
 
www.basvanloenen.nl
Raoul 8-11-2011 10:52 Print reply

Posts: 2997
haha allemaal dagelijkse kost, woon naast valkenburg:P

de sluis richting luik licht vlakbij mijn oude stageplek, de cementfabriek ENCI

wel grappig om te lezen:P
 
Aprilia MX (H)
Thijsse - Forum, Projecten & Gallery Mod 8-11-2011 12:02 Print reply

Posts: 17929
nog ff 2 fotos gefiks, al staat een er dubbel in, van in de grotten
 
4takker 8-11-2011 12:24 Print reply

Posts: 2395
en dan zelfs nog met je smoel in het blad bromfiets staan.
 
Never drive faster then your guardian angel can fly
Floris-tsx 8-11-2011 12:26 Print reply

Posts: 3225
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: 4takker
en dan zelfs nog met je smoel in het blad bromfiets staan.


fackit dat wil ik ook!

ik ben in een dag van beuningen naar bremen gereden. enige wat ik kreeg was een lekkere Becks toen ik aankwam

ook wat waard!
 
Iedereen kan professioneel worden
fonsie2 14-11-2011 16:11 Print reply
Posts: 468
Super gaaf!
 
if it aint dutch it aint much

Dit topic is 10062 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved