Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Uiterlijk Forum - Verlichting Senda

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 856 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Uiterlijk Forum - Topic #63999 - Verlichting Senda
Pagina 2 van 2
Spring naar pagina: 1, 2Vorige pagina
Dit topic is 12314 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

kees1992 15-3-2011 13:52 Print reply
Posts: 32
door dus de lampen op de accu aan te sluiten om zo dipjes op te vangen? dit doe ik bij mijn led achterlicht ook namelijk :P deze knipperde eerst.

Zowiezo zou ik nooit gelijk verlichting op je accu aansluiten.
want als er dan iets verkeerd gaat door: water, draden raken elkaar(weet ik veel allemaal) dan krijg je korsluiting en is je lamp kapot daarom kan je het beter over een zekering laten gaan.(die al in je brommer zit, die ervoor berekend is) want als er dan iets foutgaat is je zekering kapot, en die kost ยค0,25 ofzo:P??

dus dat scheelt 1 hoop moeite daarna + het is goedkoper en beter

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Joop_Karel_Spank
Wanneer ik in het donker rijdt dan heb ik eigenlijk te weinig licht op mn derbi senda uit 2008. zeker vanwege parallel-wegen die net iets lager liggen dan provinciale wegen hier waardoor je gewoon verblind wordt.

ik vroeg me af of jullie nog goede en nette ideeen hadden voor een grotere lichtopbrengst? ik zat zelf eerst te denken aan HID lampen, alleen deze geven bij een niet goed passende lamp-unit natuurlijk een verkeerd lichtbeeld(en daar ga ik voor het gemak dus vanuit)

waar ik ook aan zit te denken is om er 2 lichtunits bij te prikken zoals een aantal BMW motoren dat ook hebben. : http://link.marktplaats.nl/419128402

alleen vraag ik me dan af of mijn brommer in staat is om genoeg stroom hiervoor op te wekken? het is namelijk wel 2 X 55 watt extra, hoeveel wekt de dynamo van mn brommer eigenlijk op? wordt dit getal nog verhoogd bij een verhoogd motor vermogen? (aangezien ik 80-85 km/h kan rijden ermee) kan ik misschien ook mn accu als condensator gebruiken? door dus de lampen op de accu aan te sluiten om zo dipjes op te vangen? dit doe ik bij mijn led achterlicht ook namelijk :P deze knipperde eerst.

het zou natuurlijk ideaal zijn om 2 lampen erbij te kunnen hebben omdat je ze zo kan richten dat je een vol lichtbeeld hebt zonder te hoeven hinderen bij tegenliggers.


 
Joop_Karel_Spank 15-3-2011 14:12 Print reply
Posts: 278
@kees1992 het is ook niet mogelijk om direct op de accu aan te sluiten zomaar:p dan blijft hij namelijk branden als kontact uit is. Ik heb nu een plusdraad gebruikt die vanaf mn accu(en dus ook zekering) langs het kontactslot is geweest. Dus dan zit ik gewoon veilig:p (check het zo nog wel een keer better safe than sorry)

Ik heb net een emailtje gestuurd naar jos dijkman over of dat ene ba2o lampje in een enveloppe kan. Verder ook wa dingen over knipperrelais en onderdeel uitlaat. Maargoed dat idee wil ik dus eerst proberen :p

In feite kan je de accu daar gewoon voor gebruiken als condensator zeker als je niet electrisch start. Wanneer je dit wel doet kan je natuurlijk met 2e prioriteits electra je 1e prioriteit van stroom beroven :p daarom wil ik eventueel wel proberen om extra lampen aan de accu te kopelen, bij HID units twijfel ik alleen over de capaciteit(die site zegt min. 7AH en ik heb een nieuwe accu van 4AH)
 
ChielTZR 15-3-2011 14:44 Print reply

Posts: 6016
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: twisterdrdlimited05
deze: http://www.josdijkma...d&productId=5197



Ik heb deze dus ook, maar zoveel meer licht geven deze echt niet.
Je lichtteint wordt er ietsjes witter door.
 
Tips worden gegeven op basis van hoe ik zelf te werk zou gaan en afgaande op de gegeven klacht-omschrijvingen(en zijn geen waterdicht oplossing)
twisterdrdlimited05 15-3-2011 16:34 Print reply

Posts: 264
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: ChielTZR
[...]



Ik heb deze dus ook, maar zoveel meer licht geven deze echt niet.
Je lichtteint wordt er ietsjes witter door.


jij hebt dus geen derbi. maar ik kon duidelijk verschil merken.
 
overdrijven is ook een vak jah,
Joop_Karel_Spank 15-3-2011 16:54 Print reply
Posts: 278
naja baat het niet schaad het ook niet veel(10 euro ongeveer ), is zo'n lampje binnen het legale kleurbereik eigenlijk? of neigt hij veel naar blauw?
 
twisterdrdlimited05 15-3-2011 20:38 Print reply

Posts: 264
tis xonon white licht. En het mag gewoon hoor.
 
overdrijven is ook een vak jah,
Joop_Karel_Spank 11-4-2011 20:27 Print reply
Posts: 278
ik had josdijkman een email gestuurd of het in een enveloppe kon en daar bleef het eigenlijk een beetje bij :P hij heeft nooit iets geantwoord en nu de zomervakantie naderd ben ik toch voor het idee van 2 losse unit's gegaan. Het plan is nu om http://link.marktplaats.nl/419124629 deze lampen set te bestellen. en aangezien 2 keer 55 watt hoogstwaarschijnlijk teveel van het goede is(denk dat bij 60watt ongeveer de grens wel zou liggen)

ben ik nu van plan om ledlampen in te gaan bouwen :P het plan is nu om in iedere unit een 10watt ledlamp met ongeveer 700lm lichtopbrengst te zetten(60 watt gloeilamp heeft ong. 728lm) en dan nog 1/2 3 watt led lampen per kant erbij te zetten voor klein licht. eventueel kan 1 van de 2 units gebruikt worden voor verstralen en de andere wijdstralen om zo een uitgebreid lichtbeeld te krijgen(er zit een lens in de behuizing en de lamp naar voren of naar achter zetten veranderd de hoek)

Verder ben ik van plan mijn kappen met vezelmatten aan te passen(wat voor vezelmatten ben ik nog over aan het inlezen) zodat de unit's(en bijbehorende regelprintplaatjes) netjes ingebouwt kunnen worden(in plaats van bovenop een bestaand iets geplempt)
 
JB1 11-4-2011 20:41 Print reply

Posts: 14881
Dijkman heeft/had email problemen verleden week, probeer het anders nog eens
 
You should read this book my foot wrote.....it's called on the way to In Your Ass!
Joop_Karel_Spank 11-4-2011 20:44 Print reply
Posts: 278
dat bedoelde ik er niet mee hoor :P ben ondertussen verder gegaan met mn idee. Neem het josdijkman ook niet kwalijk hoor emailtje kan er wel eens tussendoor glippen. aangezien ik toch mn kappen wil gaan aanpassen vind ik dit leuker :P weet alleen niet of mn frame dan dit jaar gepoedercoat wordt nog(was ik ook van plan)
 

Dit topic is 12314 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 2 van 2
Spring naar pagina: 1, 2Vorige pagina
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved