Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Begin Forum - Orion Rx50 of AGB-30

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 268 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Begin Forum - Topic #59561 - Orion Rx50 of AGB-30
Pagina 2 van 2
Spring naar pagina: 1, 2Vorige pagina
Dit topic is 19565 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Honda83 26-5-2014 15:54 Print reply

Posts: 20
Hallo,

Ik heb zelf een Orion AGB 30 uit 2009.
De brommer heeft nu zo'n 11000 km gelopen en ik ben er zeer tevreden over.

Heb nog nooit echt problemen gehad af en toe een keer olie wisselen, filters en bougies vervangen en gaan.
Voordat ik de brommer kocht werd het mij ook afgeraden om hem te kopen, maar wilde toch een keer wat anders dan zo'n derbi.

Het enige wat problemen opleverde waren de contactpunten van de kabelboom, dus via orionmotors een nieuwe kabelboom gekocht en alles werkt weer perfect!
Ben er zeker van overtuigd dat de Orion brommers niet slechter zijn dan een derbi (heb al een keer of drie een gestrande derbi/rieuju ingehaald)en zuinig er mee omgaan speelt ook een grote rol.

Dus blijf er voorlopig nog wel even op rijden, geluid is super!
 
Loud pipes save lives
Muller295 26-5-2014 18:06 Print reply

Posts: 337
Foutje.

Dit bericht is gewijzigd door Muller295 op 26-5-2014 om 18:07 uur.
 
EX-Orionrijder 6-1-2016 20:09 Print reply
Posts: 1
Hey,

Er wordt inderdaad veel over Orion motors gezegd hier en het meeste is niet bepaald positief... en terecht.
Je twijfelt tussen een Orion AGB30 en een RX50 begrijp ik...
nou, als je jezelf dood wilt rijden moet je sowieso een Orion nemen. Ik heb de RX50 Extreme gehad... even een kleine opsomming;
- ongeveer 150 km gereden -> ketting zo slap als ik weet niet wat
- ongeveer 400 km gereden -> ketting WEER slap
- ongeveer 650 km gereden -> ketting gespannen tot het maximaal mogelijke
- ongeveer 1200 km gereden -> wil starten en doet niks... kickstart ook niet dus weer reparatie gehad... wat het was weet ik nog steeds niet
- ongeveer 1700 km gereden -> wil ontkoppelen om te starten en kabel breekt
- ongeveer 2500 km gereden -> moet een fietser ontwijken en achterkant glijdt weg, kappen en handkappen stuk en ikzelf bijna dood

*******Toen EINDELIJK een tijdje kunnen rijden zonder heibel...*******

- ongeveer 3500 km gereden -> motorblok maakt rare geluiden...
- exact 3800 gereden -> Tijdens het rijden BREEKT DE KETTING en schiet letterlijk het VOORTANDWIEL UIT DE ONDERKANT VAN HET BLOK!!!
hierdoor slaat de ketting vast en raak ik in een slip, ik kijk op na een belachelijke glijpartij en kijk IN DE GRILL van een tegemoetkomende vrachtauto...

Toen was ik het helemaal zat met dat kreng en heb hem teruggegeven... Na de aankoop van een NIEUW in elkaar gezette Orion RX50 van ¤1750,- heb ik voor RUIM ¤1000,- aan reparaties en onderhoud gehad... ook zat het apparaat onder de roest, niet normaal hoe snel iets kan roesten...

Na een hevige discussie met de verkoper van de RX50 kreeg ik er een belachelijke ¤600,- voor terug...
dus...

Please... koop GEEN Orion!
 
Cas DT 6-1-2016 22:18 Print reply

Posts: 3131
Dus gewoon een slechte ketting met slechte montage van de nieuwe en een geknapte kabel?

Het is wat.. Sjonge.
 
Zet er een 'R' achter, dat klinkt sneller!
c.van.rijnberk 23-9-2020 17:30 Print reply
Posts: 8
Koop niets van Orion onvoorstelbaar wat er in 1 jaar allemaal kapot kan gaan en dat bij een km staand van 2900km.

Bij aflevering, stuur wat los zit,kapot knipperlicht relais,km teller kapot ,piepende achterrem, achterband verkeerd gemonteerd waardoor de bromfiets achter weg gleed. Dit alles de volgende dag gemeld. De reactie was" ja,iedereen kan toch een foutje maken". Deze klachten heb ik allemaal zelf geholpen.
Hier bleef het echter niet bij ook de volgende dingen gingen kapot,2x gaskachel gebroken,achterdemper afgebroken,contactslot kapot, 2x versnelling kapot, lekt olie,lekt benzine,ophanging motor afgebroken.

Als je te veel klacht over wat er allemaal kapot gaat zijn ze ineens niet zo vriendelijk meer. Totaal geen benul waar ze mee bezig zijn en denken niet oplossingsgericht.
Doe geen zaken met dit bedrijf want je gaat voor veel geld het schip in. Als er op aandringt dat hij de brommer terugneemt biedt hij voor een bromfiets van 1 jaar oud maar 300 euro(gekocht voor 1650) om hem vervolgens zelf weer te verkopen voor 1250 euro of meer.

Komen tevens afspraken niet na. Bij de eerste keer dat de versnelling kapot ging hebben wij hem in overleg met hem laten maken bij een lokale bromfiets zaak en dit zou geen consequenties hebben voor de garantie. Echter toen wij hem belde dat de versnelling voor de 2e keer kapot was, gaf hij de schuld aan de bromfietszaak en hoefde wij niet meer bij hun aan te kloppen,want we waren nu geen klant meer bij hun.

Bromfiets is inmiddels verkocht via marktplaats. Dus bedenkt je goed voor je zaken doet met Orion.

Dit bericht is gewijzigd door c.van.rijnberk op 23-9-2020 om 18:04 uur.

Dit bericht is gewijzigd door c.van.rijnberk op 23-9-2020 om 18:07 uur.
 
kiris 24-9-2020 22:03 Print reply

Posts: 200
het zijn wat ze soms noemen "dozenschuivers". daar gaat het alleen om verkopen en verder niets.
de bromfietsen komen uit china, kwaliteitscontrole hebben ze daar gewoon niet, en de kwaliteit van de gebruikte materialen en de machines waarmee het gemaakt word is eigenlijk gewoon als rommel te beschrijven.
de bedrijven zijn deels eigendom van de chinese overheid (communistische partij van china) en de productie en verkoop naar het westen is eigenlijk alleen gericht op het ondermijnen van westerse fabrikanten.
dat doen ze voor een groot deel ook door staatssubsidie en allerlei handelsverdragen met westerse landen waardoor ze belastingvrij mogen verschepen en invoeren.
in feite help je met zo'n chinese brommer of scooter, of de onderdelen ervan, de westerse en japanse fabrieken om zeep.
dat je brommer dan na een paar weken uit elkaar valt of onveilig blijkt te zijn interesseert ze niet. de verkoper heeft zijn centen in de zak en de chinese overheid heeft het doel bereikt, je hebt geen honda, suzuki, aprilia, vespa, of yamaha gekocht.
 
c.van.rijnberk 31-10-2020 15:37 Print reply
Posts: 8
Wat een lul verhaal. Ben zeker niet te spreken over Orion en zeker niet over de eigenaar die negatieve reviews herschrijft en zichzelf dan 5* geeft. Hij heeft dit gedaan o.a bij rechter ,krebaum,van Ingen en Rijnberk. En als je te lang klacht ben je niet meer welkom als klant. Bromfietsen worden afgeleverd met los stuur,kapotte km teller,niet werkende knipperlichten en banden die niet correct gemonteerd zijn en remmen die zo hard piepen zelfs tijdens het rijden dat je er door van zou worden. Maar dit is volgens hun heel normaal bij schakel brommers. Mijn dochter rijdt nu een nieuwe beta rr50 track. Duurder maar wel waar voor je geld en een veel bete service. Dus uiteindelijk is goedkoop duurkoop.
P.s hoor net dat ook de reviews van de Orion EVO zijn aangepast van deze brommer staat een filmpje op YouTube met bijna het zelfde verhaal als dat van ons. Dus mensen wees verstandig en koop een gerenommeerd merk nieuw of 2e hands als je geen geld voor nieuw hebt want bij Orion betaal je het dubbel en dwars aan reparaties en onderdelen en vergeet vooral de irritatie niet die dit op levert. Je koop tenslotte een bromfiets om mee te rijden en niet om 80% van de tijd bezig te zijn met reparaties.
 
c.van.rijnberk 31-10-2020 16:38 Print reply
Posts: 8
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Honda83
Hallo,

Ik heb zelf een Orion AGB 30 uit 2009.
De brommer heeft nu zo'n 11000 km gelopen en ik ben er zeer tevreden over.

Heb nog nooit echt problemen gehad af en toe een keer olie wisselen, filters en bougies vervangen en gaan.
Voordat ik de brommer kocht werd het mij ook afgeraden om hem te kopen, maar wilde toch een keer wat anders dan zo'n derbi.

Het enige wat problemen opleverde waren de contactpunten van de kabelboom, dus via orionmotors een nieuwe kabelboom gekocht en alles werkt weer perfect!
Ben er zeker van overtuigd dat de Orion brommers niet slechter zijn dan een derbi (heb al een keer of drie een gestrande derbi/rieuju ingehaald)en zuinig er mee omgaan speelt ook een grote rol.

Dus blijf er voorlopig nog wel even op rijden, geluid is super!


Je noem je eigen honda83 en rijdt op een orion. Ik weet het niet zeker maar het lijkt of ze bij orion weer eens een nep account hebben gemaakt en zelf een review hebben geschreven. Dit doen ze nl ook altijd op hun eigen site dus pas op als je iets positiefs leest over orion. Lees eerst alle beoordelingen voor je met hun zaken doet. Kijk ook een op you tube
 
c.van.rijnberk 31-10-2020 16:48 Print reply
Posts: 8
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Royal Club
[...]Dit bericht is gewijzigd door Royal Club op 20-11-2009 om 8:49 uur.


Geloof dit verhaal niet, of je moet in sprookjes geloven. Orion is grote rotzooi en ik spreek uit ervaring en als je te veel klacht of een negatieve review schrijft ben je niet meer welkom. Ik heb zelfs ontdekt dat ze op hun eigen site review herschrijven en zichzelf vervolgens 5* geven. Mensen trap hier niet in zoals wij dat hebben gedaan. Maar ga voor een goed merk bv Beta, Derbi, Honda enz. En als je het niet kan betalen kijk dan voor een 2e hands, altijd veel beter dan een nieuwe orion.
 
kiris 31-10-2020 20:06 Print reply

Posts: 200
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: c.van.rijnberk
[...]


Geloof dit verhaal niet, of je moet in sprookjes geloven. Orion is grote rotzooi en ik spreek uit ervaring en als je te veel klacht of een negatieve review schrijft ben je niet meer welkom. Ik heb zelfs ontdekt dat ze op hun eigen site review herschrijven en zichzelf vervolgens 5* geven. Mensen trap hier niet in zoals wij dat hebben gedaan. Maar ga voor een goed merk bv Beta, Derbi, Honda enz. En als je het niet kan betalen kijk dan voor een 2e hands, altijd veel beter dan een nieuwe orion.


de persoon achter orionmotors is Bilent Öztürk mocht iemand klachten hebben.

 
pangolopalanga - Forum en Nieuws Moderator 31-10-2020 21:24 Print reply

Posts: 7601
Jullie zijn een topic van 2014 aan het kicken. Dit topic is gesloten.
 
Rust in pieces

Dit topic is 19565 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 2 van 2
Spring naar pagina: 1, 2Vorige pagina
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved