Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Elektronica Forum - Begrenzer afstellen

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 109 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Elektronica Forum - Topic #56517 - Begrenzer afstellen
Pagina 1 van 2
Spring naar pagina: 1, 2Volgende pagina >
Dit topic is 18156 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

sathana 11-5-2009 19:04 Print topicpost

Posts: 1838
hey....

ik heb dus een begrenzer gekocht (van DMP whoehoe... zooi waarschijnlijk)

maar in elk geval... hoe krijg ik deze goed afgesteld? want ik heb nu wel 1 standje gevonden waarbij m'n brommer uitstekend loopt... doe ik 'm 1tje verder... dan valtie gelijk uit.

wie weet hoe deze werkt?

het is er zo 1

het betreft een gilera RCR50

hij is wel correct aangesloten, anders zoudie bij die ene stand niet afslaan
 
Nun das Warten hat ein Ende, leiht euer Ohr einer Legende.

ChielTZR 13-5-2009 21:37 Print reply

Posts: 6016
Hoi Sathana,

Ik heb precies dezelfde begrenzer, maar dan voor een tzr aangeschaft.
Situatie net zoals jou brommer, hij begrenst wel, maar soms valt me brommer dan gewoon spontaan uit en de toerenteller gaat als een gek heen en weer.

uit de beschrijving kon ik ook niet veel wijzer worden, was in het engels, en zo uitgebreid was hij nou ook weer niet.

Ben benieuwd naar tips etc.


 
Tips worden gegeven op basis van hoe ik zelf te werk zou gaan en afgaande op de gegeven klacht-omschrijvingen(en zijn geen waterdicht oplossing)
sathana 13-5-2009 22:32 Print reply

Posts: 1838
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: chieltl
Hoi Sathana,

Ik heb precies dezelfde begrenzer, maar dan voor een tzr aangeschaft.
Situatie net zoals jou brommer, hij begrenst wel, maar soms valt me brommer dan gewoon spontaan uit en de toerenteller gaat als een gek heen en weer.

uit de beschrijving kon ik ook niet veel wijzer worden, was in het engels, en zo uitgebreid was hij nou ook weer niet.

Ben benieuwd naar tips etc.




heey ja ik heb alleen de stand gevonden dattie uit valt xD
en k heb geen toerenteller dus dat merk ik niet :P
maarja vandaag was een collega van me ook z'n papieren kwijt geraakt omdattie 94 ging op de roller...

daarom wil ik eigenlijk zsm weten hoe je deze moet afstellen
 
Nun das Warten hat ein Ende, leiht euer Ohr einer Legende.
ChielTZR 13-5-2009 23:08 Print reply

Posts: 6016
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: sathana
[...]


heey ja ik heb alleen de stand gevonden dattie uit valt xD
en k heb geen toerenteller dus dat merk ik niet :P
maarja vandaag was een collega van me ook z'n papieren kwijt geraakt omdattie 94 ging op de roller...

daarom wil ik eigenlijk zsm weten hoe je deze moet afstellen



Tja, ik heb alle standen ook al geprobeerd. weet jij waarom er 2 stel dingen zijn ipv 1 tje? ik snap de werking zowiezo er niet van.

en je kunt toch ook wel horen aan je toerental dat ie rare sprongen maakt in toeren?

mijn brom loopt nu 84, wil ook wel beetje veiligheid tegen politie enzo.
 
Tips worden gegeven op basis van hoe ik zelf te werk zou gaan en afgaande op de gegeven klacht-omschrijvingen(en zijn geen waterdicht oplossing)
sathana 13-5-2009 23:43 Print reply

Posts: 1838
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: chieltl
[...]



Tja, ik heb alle standen ook al geprobeerd. weet jij waarom er 2 stel dingen zijn ipv 1 tje? ik snap de werking zowiezo er niet van.

en je kunt toch ook wel horen aan je toerental dat ie rare sprongen maakt in toeren?

mijn brom loopt nu 84, wil ook wel beetje veiligheid tegen politie enzo.



de 1 is voor het verlagen van de toeren... de ander houd het stotteren tegen ofzo... dacht ik xD
 
Nun das Warten hat ein Ende, leiht euer Ohr einer Legende.
ChielTZR 14-5-2009 17:12 Print reply

Posts: 6016
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: sathana
[...]



de 1 is voor het verlagen van de toeren... de ander houd het stotteren tegen ofzo... dacht ik xD



Kun je uitleggen welke?

dus de blauwe stelschroef is voor..

Wat ik ook probeer, met begrenzer aan loopt ie heel erg KUT. Snap ook niet dat ze er niet een iets duidelijkere beschrijving bijdoen.

ps, zie op de foto dat je er nog een A4-tje bij hebt met informatie over de begrenzer? die had ik namelijk niet, ik had alleen dat kleine opgevouwen blaadje.
 
Tips worden gegeven op basis van hoe ik zelf te werk zou gaan en afgaande op de gegeven klacht-omschrijvingen(en zijn geen waterdicht oplossing)
stevoo 14-5-2009 17:42 Print reply

Posts: 689
ik wil ook zo 1 op me dt50 r (1990) zetten maar als ik hem aan zet op welke stand dan ook gaat me brommer gewoon uit
 
MembraaNN beunhaas!!
ChielTZR 14-5-2009 18:06 Print reply

Posts: 6016
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: stevoo
ik wil ook zo 1 op me dt50 r (1990) zetten maar als ik hem aan zet op welke stand dan ook gaat me brommer gewoon uit


ghehe.. Weetje zeker dat je alles goed hebt aangesloten? mischien kortsluiting ofzo?

'k denk dat ik achteraf voor de eurobegrenzer was gegaan. veel handiger inbouwen en, moeilijker te vinden en veel minder gestel met je brom

 
Tips worden gegeven op basis van hoe ik zelf te werk zou gaan en afgaande op de gegeven klacht-omschrijvingen(en zijn geen waterdicht oplossing)
sathana 17-5-2009 23:25 Print reply

Posts: 1838
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: chieltl
[...]



Kun je uitleggen welke?

dus de blauwe stelschroef is voor..

Wat ik ook probeer, met begrenzer aan loopt ie heel erg KUT. Snap ook niet dat ze er niet een iets duidelijkere beschrijving bijdoen.

ps, zie op de foto dat je er nog een A4-tje bij hebt met informatie over de begrenzer? die had ik namelijk niet, ik had alleen dat kleine opgevouwen blaadje.



haha da's niet mijn foto... maarja... weet nog steeds nie hoe 't moe :(

die met cijfers en letters is voor het begrenzen (wordt mij verteld) die blauwe is tegen het stotteren
 
Nun das Warten hat ein Ende, leiht euer Ohr einer Legende.
Freddy-fish 18-5-2009 21:58 Print reply

Posts: 2129
whoeehoeee, die ene schroef van 123456789abcdefg is voor het toeretal, en als je die heb kun je het stotteren eruit filtere, zet die stotter schroef is helemaal de andere kant op want het kan dat hij zoveel stottert dat hij gwn uit dondert. ik heb deze begrenzer ook voor me tzr, nog niet aangesloten want me schakelrelais was nog niet binne,

CHEK DIT TOPIC VOOR INFO VOOR DIE BEGRENZER: http://www.brommerforum.nl/showtopic/55999

ik ben daar bezig om met een relais die begrenzer te laten werken op m'n seinlicht schakelaar dat is dus wel handig voor de moderne brommers met ook zo'n knopje
 
Brommerforum ingeruild voor motorforum :)
sathana 18-5-2009 22:08 Print reply

Posts: 1838
ja alleen hij stotterd dus niet... en hij loopt ook niet langzamer
 
Nun das Warten hat ein Ende, leiht euer Ohr einer Legende.
Freddy-fish 19-5-2009 18:49 Print reply

Posts: 2129
heb je wel de goeie draad te pakke dan , vmiddag dealer gebelt die dacht dat de yamaha's van '08 blauw-wit als signaal draad hadde, kgaat donderdag probere
 
Brommerforum ingeruild voor motorforum :)
ChielTZR 21-5-2009 12:25 Print reply

Posts: 6016
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Fedor-tzr
heb je wel de goeie draad te pakke dan , vmiddag dealer gebelt die dacht dat de yamaha's van '08 blauw-wit als signaal draad hadde, kgaat donderdag probere



Bij mij stottert ie wel, maar niet op het goede toerental, en hij loopt dus ook zeer onregelmatig onderin (A) wat ik niet moet hebben!
 
Tips worden gegeven op basis van hoe ik zelf te werk zou gaan en afgaande op de gegeven klacht-omschrijvingen(en zijn geen waterdicht oplossing)
Freddy-fish 21-5-2009 21:59 Print reply

Posts: 2129
nou jongens ik heb hem geinstalleerd, egt zoo sneaky he, op het seinlicht schakelaartje, werkt perfect, begrenzer staat op standje 5 en nog nix aan die stotterschroef gdn, maar hij loopt nog perfect, loopt nu 80 ipv 100, hij moet naar standje 6 naar dan gaatie welk kut lope ja, met standje 5 is het net de orginele cdi begrenzer die erop zat bij mij
 
Brommerforum ingeruild voor motorforum :)
ChielTZR 22-5-2009 11:25 Print reply

Posts: 6016
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Fedor-tzr
nou jongens ik heb hem geinstalleerd, egt zoo sneaky he, op het seinlicht schakelaartje, werkt perfect, begrenzer staat op standje 5 en nog nix aan die stotterschroef gdn, maar hij loopt nog perfect, loopt nu 80 ipv 100, hij moet naar standje 6 naar dan gaatie welk kut lope ja, met standje 5 is het net de orginele cdi begrenzer die erop zat bij mij


Ik heb hem weggewerkt in het luchtfilter, knopje zit naan de buitenkant. kun je prima bij en zien ze echt niet snel hoor!

maar vindt het maar een rare begrenzer met afstellen enzo xd
Ze hadden er sowiezo wel een iets duidelijkere handleiding ofzo bij mogen doen!
 
Tips worden gegeven op basis van hoe ik zelf te werk zou gaan en afgaande op de gegeven klacht-omschrijvingen(en zijn geen waterdicht oplossing)
Freddy-fish 24-5-2009 10:44 Print reply

Posts: 2129
ja het is wel een beetje raar, ik heb hem op standje 6 en als ik hem op 7 zeg dan komtie helemaaal nie meer vooruit ( bij wijze van spreke) dan lijkt het net of ik een 3 bak heb xD maaruh die van mij zit op z'n seinlicht schakelaar, als er mensen zijn die dit ook wille, add me, fedorvanterheijden@hotmail.com

btw lukt het nou al wel of niet?
 
Brommerforum ingeruild voor motorforum :)

Dit topic is 18156 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 2
Spring naar pagina: 1, 2Volgende pagina >
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved