Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Main Forum - Crew overleg (12-03-06)

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 733 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Main Forum - Topic #35359 - Crew overleg (12-03-06)
Pagina 1 van 23
Spring naar pagina: 1, 2, 3 ... 21, 22, 23Volgende pagina >
Dit topic is 25378 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Hier_ben_ik - Administrator 7-3-2006 16:06 Print topicpost

Posts: 8499


Hoi users,

Zoals jullie ws nog niet weten, houden we zondag a.s. een modmeeting, dus dit topic is even ter uwer informatie zegmaar. Een samenvatting van de dingen die we besproken hebben komt hier zondag te staan.

Maar dat is nog niet echt de reden dat ik dit topic open, dat is namelijk dat ik ook graag wat terugkoppeling krijg van normale users, jullie dus.

Hebben jullie nog zaken die je graag anders zou zien, opmerkingen, ideeën voor nieuwe afdelingen, e.d., laat het ons dan even weten.

Het beste kun je je dingen even mailen naar: info AT brommer-forum PUNT nl, wat alleen door Nick en mij uitgelezen wordt. Zo hebben we alles mooi bij elkaar zegmaar. Als we iets niet snappen of meer uitleg willen hebben ofzo nemen we wel even contact met je op.
Dus ook als je een (onderbouwd!) commentaar hebt op een mod ofzo, en dan niet in de vorm van "hij heeft mijn topic gesloten", maar iets wat stelselmatig voorkomt, jullie snappen wat ik bedoel, kun je dat mailen zonder dat die mod meteen weet van wie het afkomt.

Verder zijn we wellicht nog wat op zoek naar mensen die iets mee willen helpen hier op het forum, o.a. nieuwsposters en wellicht wat mods. Mocht je je geroepen voelen of mocht je een goed idee hebben voor kandidaat, mail maar.

Ik sluit dit topic nu, om ervoor te zorgen dat er geen discussies komen over dingen die iemand zegt, als je iets te zeggen hebt, mail.


edit:
Wellicht zet ik hier later deze week nog een paar punten neer waar jullie het over kunnen hebben hier, maar ik wacht eerst wat opmerkingen af.

edit:
Er hebben al aardig wat mensen gereageerd, dank jullie daarvoor, ik hoop dat er nog wat dingen bijkomen, dus als je nog niets gemaild hebt en wel wat te vertellen hebt, doe het!

Dit bericht is gewijzigd door Hier_ben_ik op 8-3-2006 om 0:29 uur.

Edit: update

Modmeeting is nu ten einde.

Morgen/van de week komen de resultaten en bekendmakingen van een aantal veranderingen/feiten hier in dit topic te staan.
Dit zal geschieden door een der admins.

Voor ons was vandaag een leerzame en productieve dag, hoop dat jullie daar in de nabije toekomst ook profijt van zullen hebben.

Zodra er is geupdate wordt het topic geopend ter discussie.
Denk erom de gehele inhoud van zowel de startpost als alle andere posts door te lezen voor je met een vraag/opmerking komt, zodat er niet dubbel uitgelegd moet worden en ergernissen van zowel users als mods kunnen worden voorkomen.

Zoals hierboven gezegd, komen details morgen/van de week, maar mag ik jullie alvast allen vriendelijk doch dringend verzoeken zo veel mogelijk ontopic te blijven, aangezien aan de hand van reacties van users dit zeer storend is voor de algehele sfeer op brommerforum.

Bvd en kijk binnekort naar dit topic voor updates.

-ReZ


Dit bericht is gewijzigd door KaWaReZ [Rezek] op 12-3-2006 om 23:33 uur.

Dit bericht is gewijzigd door Hier_ben_ik op 17-3-2006 om 13:20 uur.
 
Members zijn vervelend :-|

Hier_ben_ik - Administrator 13-3-2006 22:11 Print reply

Posts: 8499
Update.

Hier de punten/uitkomsten/beslissingen van modmeeting op 12-03-2006. Gesensureerde versie, op BFmod staat de ongesensureerde versie, wat begrijpelijk is.


MODS
- Alle mods.
Mods worden rood gekleurd in de lijst met online users.

Nieuwe mods
Omdat er een paar andere mods weggegaan zijn, is besloten een aantal nieuwe mods aan te stellen. Welke mensen precies weg gaan en welke mensen er bij komen wordt later deze week bekendgemaakt. (Dan worden de wijzigingen ook doorgevoerd.)

Nieuwsposters
Omdat er, zoals iedereen weet, nagenoeg geen nieuws gepost werd, worden er 2 nieuwe nieuwsposters aangesteld. Wie dit zijn wordt later deze week bekendgemaakt. (Dan worden de wijzigingen ook doorgevoerd.)


Software
- IRC.
Het idee om een BF-IRC-server op te zetten is uitgesteld, het idee wordt open gelaten, er wordt gekeken naar de mogelijkheden.

- Off-topic forum.
Er is een idee om een off-topic forum te openen. Dit idee is uitgesteld, en moet eerst verder doordacht worden. Mocht het komen, dan zal het in eerste instantie een beta versie zijn. Mocht het in onze ogen dan niet werken, dan kunnen we het ook weer simpel schrappen.

- Meld-Mod.
Er is een syteem ontwikkeld waarmee users de mods kunnen helpen. Elke reply en topic wordt voorzien van een knopje waarmee je het topic / de reply onder de aandacht van de mods kunt brengen. Het is de bedoeling dat je dat alleen doet als een topic/reply in strijd is met de regels/het beleid op het forum. Hiermee wordt voorkomen dat users andere users langer uit gaan maken voor "wanabee mod", als er iets is wat niet goed is kun je direct een mod er op wijzen. Uitleg over hoe het werkt volgt zodra het er is.

Zie ook topic: meldmod systeem:

http://www.brommerforum.nl/showtopic/35503/1

- Bug in Sales.
De close-bug in Sales zal opgelost worden. (Members waarvan de advertentie was kunnen de verwijderde advertentie niet zien als ze op het linkje in de inboxbatch klikken).

- Poll.
De Poll zal geupdate worden. Er wordt iets gedaan tegen het misbruiken "over de kop helpen" van de poll, het wordt voor members mogelijk een poll aan te maken, en in alle afdelingen van het forum kunnen polls geplaatst worden.

- Restricties.
Nieuwe members: Restricties zullen verkort worden naar 10 dagen ipv 21 dagen, en er zal ook een restrictie op de FAQ ingesteld worden.

- Projecten.
We gaan het Projecten gedeelte verder uitwerken, Alwin zal hiervoor eea uitwerken op papier. Dit zal een grote update worden, die wellicht nog even op zich laat wachten.

- Topiclijsten.
Er komen weer bolletjes oid voor de topics te staan waar aan te zien is of je een topic al gelezen hebt of niet. Dit wordt ingesteld per forum.

- Afbeeldingen.
Op den duur wordt het weer mogelijk afbeeldingen te linken. Dus een "aanklikbaar plaatje"

- Voertuig-topic koppeling.
Er wordt gewerkt aan een systeem waarmee bij het openen van een topic aangegeven kan worden over welk voertuig het gaat. Dit zal o.a. in de topictitle komen te staan, bijvoorbeeld: Honda - MB - Hoe verwissel ik mn cilinder?. Hierdoor wordt het ook mogelijk later op merk/type te zoeken in de topics. De voertuigen uit de KB zullen hiervoor gebruikt kunnen worden, maar het is niet verplicht een voertuig aan te geven bij het openen van een topic.

- Userposts.
In profiles wordt aangegeven: het totaal aantal posts, het aantal ontopic posts, het aantal offtopic posts, en de verhouding van het totaal aantal posts/aantal ontopic posts. Dus: hoe hoger het percentage, hoe meer een user ontopic post. Bij een reply zal alleen het totaal aantal posts en de verhouding weergegeven worden. Als iemand zijn muis op het percentage houd, wordt weergegeven waar het voor staat.

- Parts.
Parts komt in de KB, in een "open" gedeelte, dus waar alle users nieuwe artikelen kunnen posten. Meer uitleg volgt als het er is.

- BF-Info.
Er komt een afdeling over de geschiedenis van BF, welke mooi aangekleed wordt. Ook komen hier zaken in als bekende woorden, "He, alles Lude?", krukaskevers, etc. Wat precies bedenken we gaanderweg.

- Search.
Er wordt verder gewerkt aan een zoekmachine voor BF, de zoekmachine in Sales die er nu is zal wat meer aanwezig worden, aangezien bijna niemand weet dat er nu een is.

- Persoonlijke info.
Er komt voor users iets waarmee ze kunnen bekijken in welke topics ze het laatst gepost hebben. Ook komt er een functie om een topic in de gaten te houden, de zgn. "bookmarks"/favorieten.

Beleid
- Het huidige beleid op BF voldoet nog, hier zijn geen veranderingen in, alleen:

- Grote.. topics. Alle "grote.."-topics worden gesloten, en een week lang zal er geen enkel groot topic zijn. Niemand buiten de BF-crew mag meer een "groot.."-topic openen. Zodra een mod/admin een groot topic opent, zal in de startpost komen te staan wat de bedoeling van het topic is. Users die een goed idee voor een groot topic hebben, moeten contact opnemen met een mod, welke het openen van het topic eerst op het modforum bespreekt met de rest.


Reclame
Brommerforum kost nogal wat. Omdat Nick en ik op dit moment alle kosten die BF met zich meebrengt dragen, hebben we na uitvoerig overleg besloten dat we het "geen reclame-beleid" dat we al sinds de start van het forum voeren, moeten doorbreken om in de onkosten te voorzien. Dit zullen we gaan doen op verschillende manieren, maar omdat het een nogal grote verandering is voor ons en BF beperken we ons vooralsnog tot het volgende:

- Ads by google.
Aan de rechterkant op de pagina zal een blokje komen met google ads. Jullie kennen het fenomeen vast.

- Sales.
Het wordt voor bedrijven, users die bedrijfsmatig iets aanbieden, of users die herhaaldelijk winst op een advertentie maken mogelijk om een betaalde advertentie in Sales te zetten. Het grote voordeel van de betaalde advertentie is, dat er, zoals gezegd, een advertentie geplaatst kan worden met dingen die tot op heden niet toegestaan waren (om het kort te noemen: advertenties waar herhaaldelijk winst op gemaakt wordt.). Daarbij zullen we een paar andere dingen doen om jullie tegemoet te komen, denk daarbij aan een gekleurde balk in het Sales overzicht en een auto-kick systeempje. Het idee is om een betaalde advertentie 4 weken op het forum te laten staan, ipv de 8 weken bij de andere advertenties. Wat het tarief voor een betaalde advertentie wordt en hoe de betaling in zijn werk gaat wordt nader besproken en bekeken. Tegen de tijd dat het mogelijk is om een betaalde advertentie te plaatsen horen jullie het.

- Overig.
Er zijn verschillende mensen/bedrijven die interesse hebben in adverteren op het forum. Vooralsnog willen we eerst even bekijken hoe ons dit bevalt voordat we tot deze stap overgaan. Helaas zullen jullie dus nog even moeten wachten. Zodra we hier meer over weten horen jullie het ook.



Hierbij open ik dit topic ter discussie. (bijna) Alle software updates moeten nog door Nick geschreven worden, dus denk niet dat alles vanaf morgen doorgevoerd is enzo

Dit bericht is gewijzigd door Hier_ben_ik op 13-3-2006 om 22:38 uur.

Dit bericht is gewijzigd door Hier_ben_ik op 13-3-2006 om 22:44 uur.

Dit bericht is gewijzigd door Hier_ben_ik op 13-3-2006 om 22:47 uur.

ohja, dat was ik even vergeten

er komt ergens een lijstje met gebannede users, geen reden erbij, krijg je ook niet, simpelweg omdat we geen gezeur willen hebben. maar dan weet iig iedereen dat een user gebanned is, waarom is meestal wel duidelijk als je even zijn posts nakijkt.

Dit bericht is gewijzigd door Hier_ben_ik op 14-3-2006 om 1:36 uur.

Dit bericht is gewijzigd door Hier_ben_ik op 14-3-2006 om 18:03 uur.
 
Members zijn vervelend :-|
Hier_ben_ik - Administrator 13-3-2006 22:39 Print reply

Posts: 8499
Topic open!
 
Members zijn vervelend :-|
KaWaReZ 13-3-2006 22:41 Print reply

Posts: 20579
geen gezeik, lees het gehele topic en alle replys ff door voordat je je vraag stelt, kan zijn dat die al eerder is gesteld. (voor aankomende pagina's )
 
ZX 10 :) || Houdoe FM!! Wij maken je radio pas echt stuk! || ZX10,5 , stukgatiellufachtennegentuges
Hier_ben_ik - Administrator 13-3-2006 22:42 Print reply

Posts: 8499
mocht ik nog iets bedenken wat er niet bij staat wat wel besproken is, dan zal ik dat later updaten.
 
Members zijn vervelend :-|
Terror 13-3-2006 22:43 Print reply

Posts: 9269
zeer goede veranderingen

Voertuig-topic koppeling.

Meld-Mod.


zijn zeer goede functies lijkt mij
 
Thijsse - Forum, Projecten & Gallery Mod 13-3-2006 22:44 Print reply

Posts: 17929
sow, das een hele waslijst, al ben ik tevreden met een aantal punten!!
 
Trax - Forum, Sales & Projecten Mod 13-3-2006 22:45 Print reply

Posts: 13700
- Userposts.
In profiles wordt aangegeven: het totaal aantal posts, het aantal ontopic posts, het aantal offtopic posts, en de verhouding van het totaal aantal posts/aantal ontopic posts. Dus: hoe hoger het percentage, hoe meer een user ontopic post. Bij een reply zal alleen het totaal aantal posts en de verhouding weergegeven worden. Als iemand zijn muis op het percentage houd, wordt weergegeven waar het voor staat.



ontopic is gewoon in het forumgedeelte zeg maar mf,tf en offtopic is bv in profielen of ook in de grote nutteloze topics enz?
 
KaWaReZ 13-3-2006 22:45 Print reply

Posts: 20579
mocht er trouwens ook animo zijn voor andere dingen en veranderingen (of blijkt er toch wel behoefte te zijn aan een eigen bf-chat (irc-based) horen wij dat ook graag )

suggesties enz..

(nemen we allemaal mee de aankomende modmeeting)
 
ZX 10 :) || Houdoe FM!! Wij maken je radio pas echt stuk! || ZX10,5 , stukgatiellufachtennegentuges
Evilmex 13-3-2006 22:46 Print reply

Posts: 4458
- Meld-Mod

Dit is miss wel de beste toevoeging aan BF.

En over de reclame:

Wrm zorg je niet dat members donatie's kunnen geven aan nick?
Ik ben vast van overtuigd dat genoeg members best wat euro's over hebben voor een reclame vrije BF (ik iig wel )
 
Hoe Kansloos Is Een Kansloze Kansloos, Die Geen Kans Maakt Omdat Er Iets Met Hem Loos Is?
REPSOL_MIKE 13-3-2006 22:46 Print reply

Posts: 2238
hmmm dit was zo te zien een euhm...een actieve mod meeting...veel grote veranderingen zo te zien....maja we zien het wel in de toekomst...of deze positief zijn...
 
jeroen 13-3-2006 22:46 Print reply

Posts: 15066
Quote:

In profiles wordt aangegeven: het totaal aantal posts, het aantal ontopic posts, het aantal offtopic posts, en de verhouding van het totaal aantal posts/aantal ontopic posts. Dus: hoe hoger het percentage, hoe meer een user ontopic post. Bij een reply zal alleen het totaal aantal posts en de verhouding weergegeven worden. Als iemand zijn muis op het percentage houd, wordt weergegeven waar het voor staat.



woei
 
Gary - Forum en Gallery Moderator 13-3-2006 22:46 Print reply

Posts: 12846
Uitstekend zoals het er nu staat (Y).
 
Echte mannen eten geen honing. Echte mannen kauwen bijen.....
christianos 13-3-2006 22:46 Print reply

Posts: 20445
ziet er zeer positief uit, eindelijk doorbraken op het gebied van bf.


meld mod systeem..super!

koppeling voertuigen.. super!

tsja.. ook de geschiedenis van BF.. super!

Ook heel erg blij met het stoppen van meetellen van profile posts

wete alleen niet hoe jullie off en on topic posts gaan tellen..

ben heel erg benieuwd, ook naar de rooie lettertjes..

Ben heel erg blij om dit te lezen, zeker omdat ik hier een aantal ideeen in terug zie, die ik wel al eens gehoord hebt maar stil zijn dood gebloed...!


 
Terror 13-3-2006 22:46 Print reply

Posts: 9269
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: KaWaReZ [Rezek]
mocht er trouwens ook animo zijn voor andere dingen en veranderingen (of blijkt er toch wel behoefte te zijn aan een eigen bf-chat (irc-based) horen wij dat ook graag )

suggesties enz..

(nemen we allemaal mee de aankomende modmeeting)



denk dat als je een irc chat doet er wel heel veel offtopic weg gaat.. maar denk dat het forum dan toch ook wel een beetje zou uitsterven aangezien de chat lijkt mij niet in een pop up verschijnt
bij brommerforum..
 
dt50rcrosser 13-3-2006 22:47 Print reply

Posts: 6252
- Voertuig-topic koppeling.
Er wordt gewerkt aan een systeem waarmee bij het openen van een topic aangegeven kan worden over welk voertuig het gaat. Dit zal o.a. in de topictitle komen te staan, bijvoorbeeld: Honda - MB - Hoe verwissel ik mn cilinder?. Hierdoor wordt het ook mogelijk later op merk/type te zoeken in de topics. De voertuigen uit de KB zullen hiervoor gebruikt kunnen worden, maar het is niet verplicht een voertuig aan te geven bij het openen van een topic.

liever direct linken naar de uitgebreide voertuig gegevens van de user zelf.. dit om ongemakken als.. ``wat is je carb, wat is je uitlaat geblaat`` te voorkomen.. men kan dan direct kijken wat de spesificaties van het betreffende voertuig zijn.. als je dit via de knowledge base doet is het te algemeen denk ik..
 
ik wil geen seks, ik wil een goed gesprek

Dit topic is 25378 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 23
Spring naar pagina: 1, 2, 3 ... 21, 22, 23Volgende pagina >
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved