Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Projecten - Suzuki TSX Revisie en 80cc

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 103 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services

  Beschrijving project
Ik wilde graag weer wat aan mijn TSX veranderen en dus op zoek gegaan naar een blokje met 6 versnellingsbak en waterkoeling. Na lang zoeken een RG80 blok op de kop kunnen tikken en daarmee aan de slag gegaan.

Het blok heeft gediend als donorblok en er moet het nodige aan gebeuren. Na lang zoeken alle onderdelen bij elkaar kunnen sprokkelen en nu bezig met het reviseren van het blok. Inmiddels al behoorlijke vorderingen gemaakt, lagers zijn allemaal vernieuwd (ook de naaldlagers) en diverse onderdelen gespoten.

Onderstaand staan updates en ik zal ze zo goed mogelijk proberen bij te houden

Updates:

5 september 2014: Vandaag weer wat kunnen doen aan de brommer, heb helaas niet veel vrije tijd meer in verband met school. De geschakelde plus doorgelust voor de ventilator en temperatuurmeter en meteen netjes in de kabelboom verwerkt. Ook aan de slag geweest met de radiateur, mogelijk nu wel een goed ophangpunt hebben kunnen maken. Verder gaten in het spruitstuk geboord en overige draden getrokken (onder andere vanaf temperatuursensor).


6 september 2014: Luchtfilterslang helemaal gereinigd en passend gemaakt op originele filterbak. Verder het spruitstuk afgemaakt: gaten geboord, diverse M6 gaten getapt en rubberen pakkingen gemaakt voor tussen het membraan en de inlaat. Ook de carburateuraansluiting van het spruitstuk afgemaakt. Verder de electronica voor de temperatuurmeter afgemaakt.

11 september 2014: afgelopen week weer een en ander kunnen doen buiten school om De radiateur hangt nu goed en stevig, moet alleen nog een slang voor naar de onderkant van het blok. Verder heb ik nog een kabel doorgelust naar voren (geschakelde plus) en de uitlaat gemonteerd. Verder rubberen pakkingen gemaakt voor het spruitstuk en membraan.

23 september 2014: brommer loopt Overmorgen krijg ik een goed twin air filter binnen, nu zit ik nog met een powerfilter te testen. Brommer rijdt nog niet, wil eerst de radiateur goed hebben getest voordat alles wordt gesloopt. Radiateur wordt van boven en onder warm, alleen zit er denk ik niet genoeg water in, dus moet ik m bijvullen. Dat gebeurt deze week nog wel, dan misschien ook even een stukje rijden.

27 september 2014: Brommer loopt goed en blijft ook lopen, even wachten op het twin air filter dat ik heb besteld en dan afstellen. Hij loopt nu met een powerfilter en wil graag over op schuim, vandaar de bestelde twin air. Inmiddels gevuld met kvs en de temperatuurmeter werkt eindelijk ook goed (op doorgeschakelde plus en afgetapte min).

29 september 2014: nieuwe twin air gemonteerd, zit erg netjes en brommer reageert goed op gas alleen loopt veels te rijk. Moet filter alleen nog goed oliƫn en de brommer verder afstellen, maar dat ga ik pas doen als ik de olielekkage verholpen heb. Verder vandaag even kvs afgetapt.

4 oktober 2014: Bestelling geplaatst (zie onderdelen) en even klein stukje gereden met zelf gebeunde koppelingskabel aangezien de mijne te kort is. Brommer loopt inmiddels goed op sproeier 90 met 21 mikuni en twinair, alleen onderin nog stotteren maar bovenin goed. Is het verstandig om een kleinere sproeier te monteren? Ik vind 90 namelijk al best wel klein voor 80cc, maar hij loopt hier echt het beste mee. Ik ben begonnen bij 130... Heb je een idee dan graag een forumreactie! --> forum!

14 oktober 2014: Even tijd voor een korte update.. Plexiglaasje gemaakt in tellers, niet bijzonder mooi maar wel functioneel. Verder een andere uitlaat (x1374x) geprobeerd vanwege de herrie van mijn proma. Deze uitlaat is daar echt een verademing bij. Weet nog niet of ik m houd, eerst eens een mooi stuk mee rijden. Verder nieuwe keerring bij de kickstarteras gemonteerd en vloeistoffen op orde gebracht. Tevens ook via 'JantjeMB5'
prachtige inzetstukjes (M10-M6 en M8-M6) gekregen voor de uitlaatpoort. Nu is het weer origineel. Binnenkort eens een mooi stuk gaan rijden om te testen en af te stellen. Dan meteen controleren of het koelcircuit goed is! Ook voorband nog gemaakt, ventiel was lek.

Update: 28 januari 2015
In verband met school bijna niks meer aan de brommer kunnen doen. Enige wat de afgelopen tijd is gebeurd, is dat ik nieuwe tandwielen + kabels heb gekocht, ook een andere (weg) achterband erop laten leggen. Hij doet het gelukkig nog steeds, als het beter weer is wil ik m echt goed gaan afstellen. Zie fotogedeelte voor nieuwe foto's.

Olielekkage opgelost!
Opgelost vage geluiden!

Edit: foto's toegevoegd (zie gallery)

Vragen en opmerkingen kun je in het forum posten

  Laatste updates
30-7-2015 22:16 - Project afgerond
Dit project is afgerond.

Je kunt nog reageren op topics in het forum.
Klik hier om naar het forum te gaan.
Bekijk de volledige updates en planning voor dit project.
  Samenvatting
100% voltooid
3918 keer bekeken
Geplande tijd:
Niet opgegeven
4 topics aanwezig
17 onderdelen gebruikt
Kosten: €404.00
Project geplaatst door
TSX-fan
op 28-8-2014 22:09
Dit project is afgerond
op 30-7-2015 22:16

  Voertuig
Suzuki TS50X
Kleur blauw
Bouwjaar 1988
Vermogen onbekend

  Planning
Volledige planning
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved