Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Nieuws in het onderwerp 'Opvoeren brommer gaat mogelijk zwaarder beboet worden' (ID 970).
De reply is geschreven door Dave1983 (UserID 23962) op 15-6-2013 1:10.

oud topic, sorry voor het schopje, maar wilde toch even reageren op dit topic, met name voor de schakels onder ons.

Mijn stalen ros is een Yamaha TZR, gaat ongeveer 80, maar op 80km wegen kom ik nooit met de brommert, op 1x na.
Ik moest luiers hebben voor m'n zoontje, op zondag, en dan moet je bij de benzinepomp wezen. Zei tegen m'n vrouw: ik ga wel ff op de brommer ipv de auto want de pomp is dichtbij, alleen een 50 weg, maar hij was dicht.. dus naar de Esso, maar om daar te komen moest ik of een heel smal fietspaadje zo'n 5km om nemen, of binnendoor een klein stukje over de Provinciale weg, waar je dus 80 mag met de auto.. ik waagde het erop, kwam aan, parkeerde m'n ros, luiers en saffies gehaald, kwam terug.. Motoragent achter m'n brommer te wachten. Dus ik pakte al m'n rijbewijs en papieren, maar hij vroeg: hoe komt u hier, meneer?
ehh.. via het fietspad agent? hij lachen, nee kerel, ik reed al vanaf de 50 weg achter je maar ik snap het wel, zegt de agent, op zo'n machine wil je geen 50 rijden, maar ja, hoe krom ook, het blijft een brommer, ook al is het een belediging voor zulke apparaten.. Mooi ding heb je.. Ik, ietwat verward door de agent zijn reactie: ehm.. ja, dank u, maar wat is de boete? Laat maar zitten, zegt de agent, maar rijd wel even via het fietspad terug ok? En ik wil je niet meer zien daar!

Niet alle wouten zijn het eens met de wet, zo blijkt.. de meeste schakels en ook scooters worden in omringende landen ontgrenst afgeleverd en zo hard mag je er ook mee rijden, daarnaast, ontgrenzen is feitelijk gezien niet opvoeren, toch? Ik heb het hier natuurlijk over brommers, geen snorfietsjes


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved