Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling FAQ in het onderwerp 'Uitlaat ontkolen (uitbranden)' (ID 30).
De reply is geschreven door robert (UserID 1311) op 21-7-2003 14:55.

Deze faq heb ik ooit gemaakt op het puchforum

Quote:

Ontkolen is wel handig, na een aantal kilometers gereden te hebben, ik weet niet hoeveel maar 1000 km ofzo, krijg je steeds meer een dikke zwarte aanslag in je bocht en demper en middenstuk, dan werkt de uitlaat gewoon minder en daar gaan je rijprestaties van achteruit.

Je doet het zo:
haal je uitlaat eraf, haal je demper eraf, of je wol eruit, doe een prop papier aan de uiteinde erin, giet bij het mondstuk een scheut benzine erin, mag best wat wezen, doe aan die kant ook een prop erin, ga flink schudden en pas daarop bij je kleren ofzo, haal een prop eruit en laat de benzine eruit lopen. Doe opniew een flinke scheut benzine erin en weer een prop om af te sluiten, ff schudden, de uitlaat op de grond neer leggen, de proppen eruit halen, en dan aan steken, en laat het zolang mogelijk branden, de vlam gaat vaak lopen, dus als je ff geen vlam ziet dan komt hij er aan de andere kant weer uit. Als hij toch uit is gewoon opnieuw aansteken netzolang totdat hij niet meer aangaat.

Laat hem afkoelen, doe dan nieuwe proppen erin met bezine en schud hem nog een keer goed en laat die zooi er maar uitlopen. Nu issie als goed klaar. De rommel die eruit loopt zal er uitzien als een zwarte vette brij. En pas op met vuur! het is heet enzo je kan ej eraan branden. En oja doe dit niet binnen, mocht er wat gebeuren is dat op eigen risico uiteraard. Dus gewoon buiten op de straat of in de tuin doen.
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved