Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'spuiten' (ID 36054).
De reply is geschreven door mulder (UserID 5735) op 4-4-2006 19:43.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: dirkh
Ik was zelf ook bezig met mijn MT5 spuiten... totdat bleek dat mijn frame niet verzekerd kon worden. maar ik heb nog wel wat nuttige informatie:

Om je brommer helemaal te spuiten haal je eerst je brommer helemaal uit elkaar... als je alles erop laat zitten kun je voor geen meter werken en krijg je ook van die druipers.

je schuurt alles helemaal goed eerst met een wat grove korrel daarna met een fijnere. en je gebruikt thinner en een blikje verafbijt ofzo.

heb je alles geschuurd zoek je een plek met juiste temperatuur ( huiskamer temperatuur is ok ) en je zorgt dat je spuitbussen verf ook rond de 17 graden ofzo zijn.

nu kun je beginnen met spuiten. het beste kun je wat ruimte vrij maken en de onderdelen ophangen dit werkt een stuk netter en makelijker.

wat je nodig hebt voor heel je brommer:

- Goede primer voorop metaal (frame) bij gamma heb je gewoon goede wil je het beste ga naar een verf winkel
- Goede primer voorop plastic (kappen) bij gamma heb je motip plastic primer
- De juiste spuitbus kies gewoon voor motip/duplicolor (=zelfde fabriek), bij motip heb je 2 keuzes, decoratieve verf (witte bussen) en metallic verf (zwarte bussen). de decoratieve is goed zat. metallic is naar mijn mening wat beter. keuze hangt af van welke kleur je wilt.
- Hoogglans, van Flexa hoeft niet persee maar een transparante hoogglans (bussen kosten 7?) ziet er beter uit en beschermt ook beter.

voor motorblokdelen, hittebestendige verf 650'C kopen (verschillende kleuren zwart , grijs, antraciet)

Wat je ook kan doen is een bus hammerite kopen dit is sterke lak die niet zo snel beschadigd .... maar dat is je eigen keuze.

als je niet weet welke bussen ik bedoel pm maar dan zal ik even een filmpje oploaden die ik gemaakt heb in de gamma laatst met de juiste bussen.



btw. voor mijn eigen brommer wilde ik Duplicolor Platinum , Moss Green. en daarover hoogglans voor een mooie glanzende groene lak

alleen al alle verf bij elkaar gaat minimaal 50 euro kosten (elke spuitbus kost ongeveer 10 euro)
daarbij moet je ook nog schuurpapier , thinner en misschien nog andere benodigheden bij tellen.
tenminste als je het goed wilt doen.

is het een crossbrommer, koop dan gewoon gamma merk voor 5.99 , schuur niets spuit je mt5 net als alle andere cross mt's mat zwart pak wel schilders tape anders zitten je ketting en banden ook onder.

lees ook achterop de bussen goed hoe lang je moet wachten voordat je de volgende laag erop kan spuiten (binnenkort in de meivakantie heb je er mooi tijd voor als je dan tenminste vakantie hebt).

succes...

TIP: gebruik Motip chroom spray voor je standaard, remhevels, kettingspanners, steuntjes .... dit ziet er wel leuk uit ...







Dit bericht is gewijzigd door dirkh op 4-4-2006 om 19:40 uur.


motip chroomspray is de allergrootste meuk dat er is, dat werkt dus echt niet. Kan je voor je hendeltjes beter puch hendels kopen oid.
En je moet primer en verf alleen van hetzelfde merk gebruiken en nooit verschillende proberen te mixen.
Eindig je schuren met korrel 600 max


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved