Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Pro Forum in het onderwerp 'YZ-125 cil op nsr50 blok' (ID 33853).
De reply is geschreven door Pingu (UserID 465) op 20-12-2005 19:23.

Lagers zoals big-end bij 4takt lopen op een oliefilmpje, vandaar dat ze daar toegepast kunnen worden. Er staat daar echter wel druk op voor zover ik weet..
Wat ik meer bedoelde was om 2 busjes in de zuiger te persen (om van 16 naar 12 tegaan) en hier dus de pistonpen in te doen, met gewoon pen12 lager. Zit je alleen met borging.
Maar aangezien ik toch een andere drijfstand MOET, ivm hoogte verschil, ga ik maar een zo goed mogelijk passende stang zoeken Heb nl. Pro-x tabellen van Wout (de schout op forum) gehad, maar staan wel heeeel veel stangen in, en kom aan het uitzoeken daarvan deze week iig niet toe. Een andere zuiger zou ook nog kunnen, maar als deze gebruikt kan worden, waarom niet?
Over de timing; standaard is deze ook extreem hoog, met redelijk lage spoelers. Deze verhouding zal nog extremer worden aangezien de slag kleiner wordt (blowdown nog wat lager). Of dit problemen gaat geven, is denk ik gewoon een kwestie van uit proberen, anders kunnen de spoelers altijd nog ophoog.
Bedenk echter wel dat dit een cilinder uit begin jaren '80 is, enkele uitlaatpoort en dat de timing dus std al over op 206 graden was met spoelers op 133 graden. Het hele ding is ontwikkeld op die extreme timingen, die in die tijd dus blijkbaar normaal waren.
Edit;
kwoot pee;
ik wens je veel succes. ow ja, hoe ga je zoals eerder al aangegeven je cilinder in het midden krijgen? anders komt er een ongewenste belasting op je zuiger. Dat moet je niet hebben als je tot het maximale wilt gaan.

Hier ben ik nog over aan het nadenken, weet iig wel dat de tolerantie zeer klein zal zijn (1/100ste mm aan voet cil verschil naar links of rechts is boven door de drijfstang natuurlijk al veel meer)
Hoe ik dit ga uitvogelen heb ik al wel wat ideeen over, maar moet hier nog ff over overleggen, en drijfstang zoeken, kijken of die in ori as past etc.. weet ook wel dat dit allemaal niet al te makkelijk gaat worden
maar het mag dan ook lang duren, is namelijk niet voor dagelijks gebruik


Dit bericht is gewijzigd door Pingu op 20-12-2005 om 19:30 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved