Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Pro Forum in het onderwerp 'YZ-125 cil op nsr50 blok' (ID 33853).
De reply is geschreven door jackmasterTZR (UserID 1406) op 16-12-2005 20:31.

ik kan niet op alles reageren want daar weet ik weinig van. Maar wat ik er zo van begrijp is dat je slag standaard 50mm was en die wil je nu naar 41,4 brengen door er een kortere drijfstang in te doen??

Nu dus mijn antwoord, dat heeft geen dus geen zin, je slag is dan nog steeds 50, de slag wordt gemaakt door je krukas, die zit in dit geval 50mm excentrisch. Je zult dus die pen naar 41,4 moeten brengen d.m.v. een andere krukas uit te zoeken en die pas te maken, of je krukas opnieuw pen in laten zetten, maar reken er maar op dat je dat heeel veel gaat kosten.

Over de plaatsing:

Hoeft niet CNC te zijn, een freesbank kun je ook gewoon goed klokken. stelt niks voor, dus voor haaksheid is het onzin om perse CNC te gaan doen. Wat nu wel het probleem is, is dat je een stuk van je cilinder hemd eraf moet gaan draaien/kotteren. Hiervoor zou ik dus een kotterbank nemen want dat scheelt je nogal veel tijd in inspan werk. Is het anders niet mogelijk om niks van je hemd af te halen maar een plaat van 8,6mm ertussen te doen, want dan is je slag van 50mm gunstig, dan hoef je dat alvast niet meer te vervangen. althans dat lijkt me, dan moet je ff je deck opnieuw uitrekenen en ff met nieuwe getallen komen. Denk dat we dan al een heel eind verder zijn.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved