Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Brommer winterslaap klaar maken.' (ID 12087).
De reply is geschreven door Hier_ben_ik (UserID 29) op 17-9-2003 19:35.

ok mijn idee:

haal ff je brommer half uit elkaar, zodat je overal makkelijk bij kunt (kappen en tank eraf bijvoorbeeld.. en zadel ook).
Loop even naar een tankstation waar je je brommer met een (warme) hogedrukspuit af kunt spuiten om alle rommel kwijt te raken. Daarna loop je weer naar huis en begin eerst met je velgen schoon te maken (en eventuele roest eraf halen), als dat klaar is pak je een potje vaseline (bij voorkeur van de aldi, lekker goedkoop ) en smeer daarmee een laagje vaseline op je velgen (en eventueel spaken).
Daarna haal je ff je koppelings-rem-kmteller-toerenteller-gas kabels eraf en oliet ze ff goed in met carterolie of siliconenspray (hier is een speciaal gereedschapje voor te krijgen), zet ze daarna weer terug.
Je frame.. tja.. je kunt ook daar overal een mooi laagje vaseline of olie opspuiten, moet je maar ff kijken wat het makkelijkste is. Vergeet de ophangpunten van de voetsteunen niet . Of je spuit de kale plekjes op je frame fftjes een beetje bij, dat is het beste lijkt me.
Hierna kun je ff je uitlaat eraf halen, deze schuren om de roest er af te halen, en daarna spuiten met hittebestendigde lak. Als deze goed uitgehard is, kun je deze ook mooi invetten met vaseline (siliconenspray loopt er af oid)
Daarna natuurlijk weer terugzetten.

Start hierna ff je brommer (met benzinekraan dicht) om te zorgen dat de vlotterbak leeg is, zodat je niet na de winter zit te kloten met aangekoekte benzine/olie etc. Draai hierna (met beetje warme motor...) ff je bougie eruit, gooi er een ml of 100 2taktolie in (of nog meer, vooral belangrijk voor je bigend..) en draai hem weer terug. Paar keer kicken en alles is mooi verdeeld. Hierna zou ik je carterolie ff bijvullen tot het blok helemaal vol zit (karterolie kost toch niks en als alles onder de olie zit kan het ook niet roesten, als je er toch niet mee rijd maakt het niet uit of er teveel olie in zit of niet Na de winter tap je natuurlijk alles af (ook ivm aangetrokken water) en doe je er nieuwe op, de goede hoeveelheid).

Ff denken wat ik nog vergeten ben..

de banden, ketting, tandwielen, accu en tank

De banden zou ik gewoon van de grond af laten staan, of gewoon op de grond.. maakt niet zo veel uit.. je moet ze toch regelmatig een keer verdraaien (elke week of elke 2 weken)

Ketting en tandwielen.. ketting ff schoon staalborstelen en insprayen, tandwielen ff inspuiten met siliconespray oid

de accu loskoppelen en aan een druppellaaier hangen als je die hebt, zo houd jehem in leven

met de tank.. tja.. ik denk dat ik gewoon ff wat benzine meng met olie (1:5 (ja, een op vijf)) en een paar keer goed schud en daarna de benzine eruit laat lopen.. de olie blijft wel in je tank hangen denk ik

of je laat hem gewoon vol met benzine staan en gooit die na de winter weg (of diesel), kan ook


Na de winter ga je weer terug naar dat tankstation en spuit je alle vaseline, siliconenspray en andere troep mooi van je ding af en kun je weer gewoon rijden


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved