Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Suzuki tsx trekt in het begin vlot maar stopt tegen de 4800 toeren' (ID 70050).
De reply is geschreven door Classic Suzuki (UserID 27107) op 28-12-2022 9:30.

Heb vanochtend een paar test rondjes geprobeerd met een grotere sproeier,
eerste rondje was met een sproeier 75 merkte er niet veel verschil mee.
bij het 2de rondje had ik er een 78 ingeschroefd maar hier bij kak hij wel in bij vol gas, als ik dan mijn gas hendel langzaam terug laat lopen pakt hij opgegeven moment wel weer op maar als ik dan weer gas geeft kakt hij vrij snel in.
als laatst heb ik evengoed een 80 geprobeerd maar dan valt hij helemaal terug als ik het gas open zet.

bij alle 4 de sproeier maten blijft de bougie wel redelijk bruin, naar mate de sproeier groter word wordt hij weer wat donkerder (de elektrode witter) maar ik weet ook niet of je hier vandaag de dag nog vanuit kan gaan.
heb wel voor het testen nu een standaard bougie erin gedaan omdat ik het een beetje zonde vindt van mijn iridium bougie als ik die op deze manier om het leven help.

helaas heb ik niet een ander voortandwiel om het te proberen, maar zou misschien nu er een iets grotere carburateur op zit het helpen om de ontsteking iets vroeger te zetten?

verder heb ik nog even gekeken of niet toevallig de compressie op een of andere manier weg/minder is maar dit is gelukkig niet het geval.

als de brommer warm is en ik hem in z'n neutraal langzaam steeds meer gas/toeren maak komt hij wel tot de 7000 toeren maar dat is natuurlijk anders als dat je rijd (dit was met de sproeier 75)

en kan dit probleem misschien te maken hebben met dat mijn cilinder een inlaat heeft van rond 12 en mijn carburateur een 15mm is?, zou toch niet teveel last van mogen hebben?


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved