Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Yamaha TZR 50 blok problemen' (ID 69889).
De reply is geschreven door Joossie_Tzr (UserID 27282) op 24-7-2021 19:18.

Tijd voor een status update.

Mijn carburateur heb ik los gekregen (heb de tank losgemaakt en mijn luchtfilter ervan af gehaald) en weer goed schoongemaakt, maar niet vervangen want mijn vader wou de tank schoonmaken.

We hebben de benzine eruit gehaald en we hebben de tank doorgespoeld met de schone benzine die er uit kwam. Er kwam onder andere zand uit en een soort bruinere drap die onderin de jerrycan lag.

Ik heb ook mijn benzinekraan losgehaald, en die was me toch smerig er zat een soort modder in. En van de slangetjes/filters die bovenaan de kraan zitten en naar de tank gaan, zat alleen de langere (de rechter) er nog aan de andere is kapot. Ik heb er al een nieuwe van gekocht en hoop dat mijn kraan het dan ook op de AAN stand doet.

Ik ga morgen verder met mijn tank spoelen.

- Denken jullie dat het een beter idee is om er schone benzine van de shell in te doen, of kan ik gewoon mijn oude benzine filteren en terug doen in mijn tank?

- Is het alsnog een goed idee om mijn carburateur te vervangen of zal ik hem eerst weer in elkaar zetten en dan kijken of hij het doet?

Mijn benzine was licht geel als hij uit het kraantje kwam maar toen de halve jerrycan vol zat was het donkerder geel.

M.v.g.
Joossie_TZR


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved