Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Elektronica Forum in het onderwerp 'Elektrische scooter batterijen als opslag voor zonnepanelen' (ID 69819).
De reply is geschreven door Aprilia RX 50 2003 (UserID 20658) op 25-1-2021 9:11.

Als ik het zou maken zou ik het volgende doen:

- Hele dag met de zonnepanelen de accu's opladen en de hele dag vanuit die accu's het huis van spanning voorzien.
- Een relais inbouwen die aangestuurd wordt door een spanningsmeting op je accu. Zodra je accu's aan de onderkant van hun spanning komen (dus leeg raken) schakelt het relais je hele huis dan over op de netstroom.

Ik denk dat ik de koelkast/vriezer en de modem dan wel via een rechtstreekse draad vanuit de meterkast liet lopen.
- De koelkast/vriezer omdat die niet altijd automatisch weer bij komen na een spanningsuitval (die je creƫert door omschakelen, je gaat immers door 0). Die kan dan nare verassingen geven na verloop van tijd . Tenzij je er heilig van overtuigd bent dat die het wel gewoon weer oppakken natuurlijk.
- Modem hetzelfde verhaal en trekt tevens bijna geen stroom.

Edit: Nadeel is wel dat al je apparatuur zonder accu (TV, PC, verlichting etc) ook heel even uit en direct weer aan gaan.

Je kunt overwegen om een keer op een donkere dag (zijn er nu nog) je opgenomen vermogen vanaf zons ondergang tot zonsopkomst te meten en een accu te kopen die groter is dan dat. Kun je bijna van het net af.

Kies je vervolgens een accu met dezelfde spanning als je zonnepanelen zou hij zelfs tussen de zonnepanelen en je spanningswisselaar moeten kunnen.

Dit bericht is gewijzigd door Aprilia RX 50 2003 op 25-1-2021 om 9:16 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved