Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Gaskabel slijt snel' (ID 69556).
De reply is geschreven door Rob777 (UserID 26621) op 3-1-2019 0:46.

Kabel is in fabriek volgens mij al gesmeerd dus dat zou niet zo snel al weer een probleem moeten geven..moet zo uit de winkel jaren meekunnen als alles soepel loopt.
Als je gashendel met duim en wijsvinger te draaien valt loopt ie soepel genoeg.
Voor langere levensduur is het misschien wel handig om je kabel zelf ook wat olie te geven, doe het zelf bij mn racefiets wel altijd.

Er staat me bij dat ik vroeger bij mn Kreidler inderdaad met een schroef het bereik van mn gashendel kon beperken zodat je op het moment dat de gasschuif vol open staat de hendel niet verder kan draaien en zo te veel kracht op de kabel zet.
Zo'n tonnetje op het uiteinde zit gegoten en zet je er maar lang genoeg te veel kracht op dan gaat ie er af.


Ik weet niet of je erg enthousiast aan de gashendel trekt bij vol gas maar ik had het zelf met mn Motrorhispania toen ik een prop in de uitlaat had en met tegenwind erg langzaam reed..uit frustratie en harder willen, waarschijnlijk te veel kracht op een nieuwe kabel gezet gedurende meerdere uren en ritten ( alsof ie dan harder gaat..lol )

Althans, ik vermoed dat het daardoor kwam..andere verklaring heb ik er eigenlijk niet voor.

Misschien weten meer ervaren rijders een andere verklaring, maar als je gas gewoon soepel gaat, geen rare knikken in je draad zitten, geen scherpe bochten, gasschuif gaat soepel op en neer zonder kracht te hoeven zetten dan blijft denk ik alleen over te veel kracht zetten bij vol gas of een kabel met fabrieksfout..maar dat laatste zou wel erg toevallig zijn.

Dat je gashendel ook de andere kant op kan is wel apart..heb ik zelf nog nooit gezien maar dat zegt niet zo heel veel.
Kan me wel voorstellen als je dat doet met kabel erin dat dat niet bevorderlijk is voor het tonnetje.
Maar geen ervaring mee dus misschien valt dat wel mee..geen idee.
Vraag me nu wel af of je kabel dan niet te lang is ofzo.
Als je gasschuif al helemaal beneden is terwijl je de gashendel verder terug kunt doen dan lijkt me dat niet ok, pas als je gashendel helemaal terug in gas los stand is zou de gasschuif beneden horen te zijn.

Iemand met meer verstand ( ervan ) dan ik die dat weet misschien ?


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved