Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Compressie verlagen om meer vermogen onderin te krijgen' (ID 69553).
De reply is geschreven door Rob777 (UserID 26621) op 7-12-2018 10:31.

Nee hoor, niet 'ineens', ik gaf gelijk al aan dat de linker kop de onbewerkte kop is, dat het misschien lijkt dat de linker de bewerkte is omdat die een mooie glimmende rand heeft en de ander niet ligt niet aan mij.

En ik heb van te voren de compressie niet gemeten dus zal daar nooit een antwoord op kunnen geven.

Bij mij blijft het feit dat ik voor de bewerking op de draaibank matig optrok en na de bewerking meer dan prima.

Ook doet het er weinig toe of ik de theorie begrijp of niet, zoals eerder gezegd is dit idee en de uitwerking ervan afkomstig van iemand die heel goed weet hoe motoren werken...Zeker qua trekkracht..anders wordt je geen Nederlands kampioen..
Dat ik zelf met sommige termen niet helemaal bekend ben doet daar niks aan af.

Ik heb ook niks inhoudelijks gehoord verder op de stelling van de bedenker over koppel en compressie :

"Door het verlagen van de compressie en de squish rand wordt de verbranding ineffiƫcienter en trager waardoor de drukopbouw tijdens de arbeidsslag vertraagd en iets meer koppel ten koste van piekvermogen opleverd..."
Misschien te lastig.

In feite doet het er ook allemaal niet veel toe, mn vraag was niet of het werkt, want het werkt, mn vraag was of iemand er op lange termijn ervaring mee heeft en dat is blijkbaar niet het geval, dus zal ik daar zelf achter moeten komen.

Toch bedankt voor het meedenken en de reacties iig, ook hier heb ik weer leerzame dingen van opgestoken


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved