Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Chinese "rommel" bewust gekocht; toch wat vragen.' (ID 69325).
De reply is geschreven door Aprilia RX 50 2003 (UserID 20658) op 24-1-2017 22:05.

Ik verwacht niet dat dit een echte Keihin is. Vaak staat er ergens model Keihin of model dell'orto/Mikuni etc etc. Dit betekent dat ze grofweg hetzelfde model hebben nagemaakt. Echter is de afwerking anders.

Vragen mag natuurlijk altijd, daar bestaat het forum eenmaal voor.

De voorste poulie is de vario, hierin zitten de rollen die de overbrenging veranderen.

De achterste poulie is de koppeling. Hierin zitten kleine veertjes en een grote. De kleine grijpen aan bij het wegrijden (vergelijk het met een Puch/Citta etc etc) de grote drukt de poulies conisch op elkaar waardoor de riem bij wegrijden hoog ligt (''groot tandwiel'') als de vario dan ''uitzet'' doordat de rollen naar buiten worden gedrukt op hogere toerentallen wordt de snaar strak getrokken en wordt die grote veer ingedrukt.

Deze hoort open te zijn volgens het chinese ontwerp. Als koeling voor de vario. Hier kun je een filtertje voor maken om te voorkomen dat er prut en smeer op de riem komt. Dit hebben de chinesen niet gedaan omdat dat waarschijnlijk weer 5 cent koste ofzo.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved