Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Chinese "rommel" bewust gekocht; toch wat vragen.' (ID 69325).
De reply is geschreven door icewim (UserID 2665) op 24-1-2017 21:00.

Toch moet ik zeggen, als autotechnicus die de ontwikkelingen in brommers de afgelopen 25 jaar niet echt heeft gevolgd, vind ik dit wel erg interessant en nu ik zelf zo'n ding heb, ben ik mij aan alle kanten erin aan het verdiepen.

Echter roept dit ook vragen op. Je leert wat, en hebt een vraag; prima toch?
Dus ik meende ze hier te stellen; misschien heeft iemand tijd hiervoor.

Bijvoorbeeld het vario gebeuren; prachtig systeem natuurlijk, maar elke tut die erover gaat en elke set die je ervoor kan kopen, gaan over de voorste poulie. Ik heb nog niets gevonden over de achterste, maar die beweegt ook.
Gaat dat niet stuk/is dat niet aan slijtage onderhevig?

De carburateur; onderaan zit bij sommigen (niet bij de mijne) een slangetje aan het vlotterbakje, maar dan ook nog een schroefje naast waar de slang het deksel uitkomt. De slang zelf heeft ook een schroefje aan het uiteinde. Beiden om de vlotterkamer af te tappen? Dubbelop?

Nog iets wat ik merkte bij mijn eigen tweewieler; het deksel over de vario heen; daar zit een vrij groot rond gat aan de voorzijde. Er zit niets in. Hoort daar niet een soort filtertje voor? Hoort dat zo open te zijn?

Zo, dat waren ze even voor nu

Dit bericht is gewijzigd door icewim op 24-1-2017 om 21:00 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved