Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Yamaha tzr vonkt niet?' (ID 69286).
De reply is geschreven door Aprilia RX 50 2003 (UserID 20658) op 8-11-2016 18:59.

Spanningsregelaar, accu enzovoort hebben hier niks mee te maken. Bij AM6 komt de spanning voor de vonk niet vanaf de accu. Je kunt zelfs zonder accu rijden. Ook bij het Yamaha systeem.

Ik snap even niet hoe je blok niet rond gaat als je de startmotor knop in drukt...? Ook bij heel even indrukken zal direct de krukas aangedreven worden. In 1 seconde zal hij al meerdere omwentelingen maken. Hierbij zal de bougie dus gaan vonken.

Meerdere dingen komen zo bij me op:

- Een verkeerde timing, heb je het vliegwiel wel mbv de vliegwielspie gemonteerd. Als je het vliegwiel er gewoon op drukt en vastdraait zal hij op een willekeurig moment vonken.

- Wat ook kan is dat die ''massa'' daar helemaal niet hoort. Dus gewoon dingen verkeerd aangesloten. Waar komt die massa draad naar het blok vandaan?

- Je contactslot(bedrading) zit mogelijk verkeerd. Daar komt een draad vandaan die massa maakt waardoor de brommer afslaat als je het contact er af haalt. Als je je contactslot er af haalt zou hij dan gewoon moeten lopen (even uit laten vallen om hem dan uit te zetten). Dit zou de eerder genoemde massa draad kunnen zijn.

Verder betekent het juiste gereedschap niet persé dat je iets goed hebt gedaan natuurlijk. Met een mooie werkplaats ben je niet ineens een straalmotor monteur


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved