Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Tomos start wel maar rijdt niet' (ID 63116).
De reply is geschreven door Floris-tsx (UserID 19694) op 16-11-2010 0:30.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: laralyon
@ Mikf

dat ligt eraan wat het me gaat kosten heb nl niet zoveel te besteden vandaar mijn zoektocht en als het te duur is verkopen we m gewoon ;p


muhaa, nachtmerries, dus ik ga maar eens ff op bf.

Vriend van mij had laatst hetzelfde probleem met zijn tomos. Hij is nogal een beunhaas en reed al een tijd rond met maar 1 boutje in de uitlaatpoort van de cilinder. Toen hij naar mij kwam, was ook die tweede eruit gevallen. Wat bleek, doordat de uitlaat niet goed zijn werk deed, was de uitlaatpoort van de cilinder helemaal verstopt geraakt met koolvorming. Dit netjes eruit gekrabt, nieuwe zuiger erin gezet (was namelijk mijn eerste vermoeden, dat die op was) en het ding reed weer als een tierelier.
Waarschijnlijk krijgt u de brommer ook niet goed op toeren. Een optie is inderdaad om 't te verkopen, maar u kunt er ook voor kiezen om de cilinder eraf te (laten) sleutelen, alles goed te inspecteren (eventueel foto's maken en hier op brommerforum posten) en dan vervangen wat vervangen moet worden. De kosten die u aan die laatste optie sowieso heeft is een nieuwe voet- en koppakking voor de cilinder. Wat de verdere kosten zouden kunnen zijn, wijst de eventuele schade uiteraard uit.

http://www.bromfiets...p;artikelNr=BO795343 (Vergat de uitlaatpakking ook te vermelden--> die moet ook vernieuwd worden)


Dit bericht is gewijzigd door suzukitsx1994 op 16-11-2010 om 0:32 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved