Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Pro Forum in het onderwerp 'MBX80-GE3 cilinder.' (ID 7343).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 2-2-03?17:29.

Quote:
Ik ben benieuwd hoe je dat gaat doen met time area's . Drijfstanglengte scheelt toch wel wat. Bij mij scheelde het al redelijk wat tussen 80 en 85 mm.


Drijfstang lengte heb ik al aangepast.. Scheelt niet zo heel veel. Je kunt de drijfstang lengte gewoon veranderen in het spreadsheet en dan komt alles goed. Igg bedankt voor de oplettendheid.

Time-area's heb ik als volgt gedaan in excel:
Eerst per 0.5mm de gemiddelde totale breete van de poort gemeten. Dit om gerekend naar geprojecteerde maat. Vervolgens met deze gemiddelde breete het oppervlak bepaald. Daarna bereken je de (time) durations van dit stukje oppervlak. Deze twee vermenigvuldige je met elkaar en deel je vervolgens door de cilinder inhoud. Als je dit doet voor de hele poort en vervolgens deze someert krijgt je het totale time-area van de poort(en).

Het probleem zit hem in het meten van de poort vorm. Je kunt onmogelijk om de 0.5mm de breete meten van de poort (ik kan het igg niet). Ik heb in autocad al geprobeerd om de poort vorm over te tekenen en dan te exporteren.. maar dit lukt niet echt lekker. Daarom ben ik nu bezig met het maken van een programma dat de outline van een poortmap kan overzetten naar coordinaten. Deze kun je dan weer in het sheet gebruiken.

Quote:
Verder gebruik ik geen poortmappen meer. Bevels zie je er niet op. De breedte van spoelers is ook afhankelijk van positie op de wand. Spoelrichtingen staan er niet op enz . Enz ik moest zo veel meten voordat ik eindelijk in kon voeren dat het voor mij nog maar weinig zin had.


Dat vind ik dus ook het probleem met poortmapen. Het is teveel werk om ze op te meten en daardoor komen er ook grove fouten in. De spoel richting probeer ik altijd te vinden door een straal water in het het spoel kanaal te laten stromen en dan een foto maken van boven af. Zo heb je een beetje een id hoe de poort stroomt. Met deze hoek kun je vervolgens de geprojecteerde breetje berekenen (dus niet cordel_width).

Quote:

Ik schuif de zuiger iedere keer een stukje omhoog en meet dan de breedte van de poorten. Zo ga ik te werk. Ik weet niet of het beter is. Maar naar mijn idee is het nauwkeuriger.


Kan je hier wat meer over vertellen? Hoeveel mm schuif je de zuiger omhoog en waarmee meet je de breedte op?

ps. Volgende week krijg ik Blairs boek uit de bieb van de TUD. Ben wel benieuwd wat er allemaal instaat.


[Dit bericht is ge-edit door Joost op 2-2-03 17:57]


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved