Brommerforum.nl - Print: FAQ artikel


FAQ artikel: 'PWK hoofdsproeier doorboren'
Geschreven door BenjaminDG (UserID 13992)
Geplaatst op 25-6-2010 21:57

Aangezien de juiste sproeier-maat of zelfs een iet wat grote sproeier maat lastig te vinden is kan je de PWK hoofdsproeiers makkelijk zelf doorboren.

Benodigdheden:

Deze sproeiers dus (16.5mm hoog)De maat van deze sproeier slaat op de maat van het cilindrische gat (niet het ander einde want dat verloopt conisch!) in de zeskant zijde.

Bv sproeier 148 heeft een cilindrische opening 1.48mm.

De maximum opening dat je deze sproeier kunt doorboren is 250, dus 2.50 mm. Da fabrikant heeft namelijk een verval voorzien totwaar je ze kunt uitboren, 250 is dus echt het maximum (groter zou ik niet gaan wegens moeilijkheden om de boor te centreren!). Dus meten aan de kant van de zeskant, niet aan de schroefdraadkant, als je schuifmaat te groot is kun je best met een heel fijn vijltje voelen en markeren en dan op de vijl meten.In mijn geval heb ik deze vergroot tot maat 250 (2.50 mm boor) omdat ik een sproeier nodig heb voor methanol brandstof.

Als je de sproeier gaat klemmen moet je deze niet te vast zetten en zorgen dat deze goed recht staat (winkelhaak, waterpas) daarna moet je met je boor er zachtjes ingaan zodat de sproeier zichzelf wat kan centreren t.o.v de boor. Dan goed vast zetten en heel zachtjes doorboren naar de gewenste maat(je bent tenslotte met messing bezig!)

Veel succes

Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved