Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Info artikel

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 616 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Info artikel: Brommerforum voor Beginners
Geschreven door koekie
Geplaatst op 17-2-2009 18:52
Categorie Algemeen

Allereerst welkom op Brommerforum!

Deze FAQ is bedoelt om nieuwkomers wegwijs te maken op dit forum.

Als nieuwkomer zit je in een soort beginners-fase. Hierin kun je de eerste 10 dagen niet alle features op BF gebruiken. Dit is gedaan om mensen te laten wennen aan de gang van zaken op dit forum, zodat ze na die 10 dagen, probleemloos het forum kunnen gebruiken. Echter blijkt dat dit niet altijd het geval is, dus vandaar dat ik een aantal dingen ga toelichten over het Forum.

Het forum is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Namelijk:

  • Forums
  • Afdelingen
  • Zoek
  • Personal


Forums

Forums zijn afdelingen waarin topics geplaatst kunnen worden. In een topic kun je je vraag stellen, of een antwoord geven op de vraag van iemand anders.

Onder deze knop verschuilen zich diverse Forums. Namelijk:

Main Forum => Algemene vragen die niet in een ander forum thuispassen (MF)
Technical Forum => Technische vragen (TF)
Electronica Forum => Electro-technische vragen(EF)
Uiterlijk Forum => Vragen over uiterlijk (UF)
Meeting Forum => Aankondigingen/suggesties voor brommer meetings (MeF)
Pro Forum => Forum voor zeer hoog technisch niveau (PF)
Beginners Forum => Forum voor beginners (BeF)
Contest Forum => Forum met wedstrijd element (CF)

Als beginner kun al deze afdelingen fijn doorneuzen, maar niet overal je vraag stellen. Je kunt namelijk de eerste 10 dagen alleen in het BeF topics openen, en posten in topics van andere gebruikers.

In het BeF staat ook het "Kleine Vragen" topic. Dit topic word zeer veel gebruikt, en kan ook door beginners gebruikt worden. Het is de bedoeling dat simpele vragen, daarin gesteld worden, zodat er niet voor elk kleinigheidje een apart topic komt. Zo kunnen we met z'n allen het forum een stuk overzichtelijker houden.


Een topic openen doe je als volgt:

Je zorgt dat de bewuste afdeling open staat, en klikt op het blauwe balkje aan de rechter kant van het scherm:


Er zal nu een menu tevoorschijn komen dat er als volgt uitziet:



Zodra je op Plaats nieuw Topic klikt, word het volgende scherm geopend waar je dus je topictitel en een vraag in dient te vullen:


De topictietel moet duidelijk zijn, en zonder overmatig hoofdlettergebruik. Ook is het van belang dat je de vraag zo duidelijk mogelijk stelt, en dat je zoveel mogelijk informatie aanleverd zoals het merk/type brommer, en wat je zelf al geprobeerd heb etc.

Als je dan op Submit hebt geklikt, staat je topic online, en kunnen andere users daarin reageren.


Afdelingen

  • Sales
  • FAQ
  • User Profiles
  • Links
  • Gallery List
  • Nieuws van de week
  • Knowledge Base
  • Projecten



Sales is de afdeling waar je onderdelen/brommers kunt kopen/verkopen. Hierin staan de onderdelen gesorteerd, om het overzicht te behouden. Ook in deze afdeling kun je zelf een advertentie plaatsen. Dit gaat nagenoeg op de zelfde manier als een Topic. Weer is het van belang dat je zo duidelijk mogelijk aangeeft wat je zoekt/verkoopt, en de advertentie zo compleet mogelijk invult met een vraagprijs en 't liefst een foto van het betreffende onderdeel/voertuig.


FAQ's (Frequently Asked Questions) zijn een soort handleidingen van hoe bepaalde dingen in zijn werk gaan. In deze afdeling staat bijvoorbeeld uitgelegd hoe je je kappen het beste kunt spuiten, maar ook hoe je bijvoorbeeld een brommer kunt laten omkeuren als motor. D.m.v. de ingebouwde zoekfuncie kun je een hoop nuttige informatie naar voren halen, zodat je niet voor elk dingetje een nieuw topic opent.

User Profiles kun je opzoeken om bijvoorbeeld contactgegevens van de betreffende persoon op te vragen. Ook kun je in de profiles zelf, reacties plaatsen.

De Links afdeling is afgevuld met hoofdzakelijk brommer gerelateerde websites. Hierin kun je dus gemakkelijk een brommerwinkel opzoeken, of bijvoorbeeld een zandstraler.
Links zelf toevoegen kan ook.

Gallery's zijn een soort Fotoboeken. Deze kun je zelf aanmaken, en koppelen aan een voertuig uit je profile. In een Gallery kunnen mensen stemmen op jouw voertuig, en reageren om te zeggen wat ze er van vinden. Lees hier hoe je foto's online kunt zetten om weer te geven in jouw Gallery.(en profile)

Nieuws van de Week is een samenvatting van het nieuws dat in de afgelopen week geplaatst is. Hierin kun je ook verder gaan naar het Nieuws-Archief, Nieuws van de afgelopen maand, en zelf nieuws insturen. Dit spreekt echter voor zich.


In de Knowledge Base staat erg veel informatie, gesorteerd per merk/type brommer. Alles wat er over de betreffende brommer bekend is, kun je hier in terugvinden. Van Elektrische schema's, tot de juiste bandenspanning.

Projecten. Dit spreekt natuurlijk voor zich. Dit is een zeer uitgebreide afdeling waarin je een project kunt plaatsen. Een project kan verschillen van een brommer restaureren, tot samenvoegen van 2 verschillende brommers. Heb je zelf ook iets dat projectwaardig is? Neem dan even de tijd om een project aan te maken, en laat andere zien waar je mee bezig bent!


Zoek

Het onderdeel 'Zoek' bevat alle onderdelen waarop gezocht kan worden. Over de werking hiervan is geen uitleg nodig lijkt me.


Personal

In dit menu kun je navigeren naar jouw persoonlijke dingen op dit forum. De belangrijkste is natuurlijk je Profile. Bij het aanmaken van een Account op BF heb je al het een en ander in moeten vullen. Deze informatie kun je weizigen bij 'Edit Profile/Voorkeuren'. Dit is ook de plek waar je voertuigen kunt toevoegen aan je Profile, je wachtwoord kunt weizigen, posts kunt toestaan/weigeren, je de reeds geplaatste posts kunt verwijderen, een persoonlijke avatar kunt toevoegen, en je Profile Content kunt maken.

De Inbox, waar je ook heen kunt navigeren, word gebruikt om verstuurde en ontvangen persoonlijke berichten in op te slaan. Als je een bericht hebt ontvangen staat er bovenin de blauwe balk een rood mapje, waar je op kunt klikken:


'Watchlist' is een persoonlijke favorieten lijstje met topics waarvan jij in een opslag wil weten of er nog gereageerd is na jouw laatste bezoek, en wanneer de laatste weiziging was. Je kunt heel simpel dingen toevoegen door in het betreffende topic op deze knop te drukken:



Algemeen

BB-Code is een codetaal die op Brommerforum zo goed als overal gebruikt word waar je ook maar text kunt invullen. Dit is een gemakkelijke taal, waar je snel aan gewend bent. Klik hier voor een kleine uitleg over de Code's.

Button's

= Print reply. Door deze knop te gebruiken kun je een post afdrukken.

= PM Poster. Hiermee kun je een Inbox bericht sturen, direct aan de poster.

= Quote. Als je op iemand wilt reageren, druk dan op die knop, zodat zijn post ook in jouw post word weergeven als een quote.

= Meldmod. Als je iets onder de aandacht van een Moderator wilt brengen, kun je die knop gebruiken. Deze knop komt vaker voor op het forum.

= Edit. Deze knop staat alleen bij jouw eigen posts. Hiermee kun je de inhoud veranderen, of je post verwijderen. Dit voorkomt 'Kicken' van topics en profiles.

= Inbox Bericht. Dit knipperende mapje word weergeven bovenaan in de blauwe balk, wanneer er een ongelezen bericht in je inbox staat.

= Info. Als er bij een bepaald menu, keuzevakje of invul-veld, dit logo staat, kun je hier op klikken voor meer informatie.

= Alert. Deze zwarte uitroepteken staat bij een aandachtspuntje van de zoekmachine, en word altijd weergegeven met begeleidende tekst.


Overig

Nieuws Insturen kun je ook zelf doen! Als je ergens een recent brommer-gerelateerd artikel tegenkomt wat nog niet op BF staat, kun je het hier insturen. De ingestuurde berichten komen in een wachtrij, waarin ze beoordeeld worden, en evt aangepast alvorens het plaatsen. Dit menu is terug te vinden door met je muis over het BrommerForum logo heen te gaan, of in de nieuws afdeling zelf.

FAQ's insturen kun je ook zelf. Mocht je nuttige informatie hebben, en dit willen delen met de rest van Brommerforum, kun je dat hier doen. De ingestuurde informatie komt in een wachtrij, waarin hij beoordeeld word, en evt aangepast alvorens het plaatsen. Dit menu is terug te vinden in de FAQ afdeling.

Foto's online zetten om ze vervolgens te kunnen weergeven in een post/profile/gallery kun je doen aan de hand van deze FAQ.

Het Forum Reglement is hier na te lezen.




Zie ook:
FAQ artikel: Afbeeldingen uploaden en weergeven op Brommerforum
FAQ artikel: Hoe foto's in je profiel / post te plaatsen

Pagina 1 van 2
Spring naar pagina: 1, 2Volgende pagina >
Log in om te kunnen replien op dit onderwerp.

YZ50crosser 18-2-2009 18:56 Print reply

Posts: 2241
had je dit niet iets eerder kunnen maken:P

kep me in het begin rotgezocht om te weten hoe ik een topic moest maken
 
www.bxteamlg.tk
kenny77 18-2-2009 18:57 Print reply

Posts: 29286
Handig.
 
koekie - Administrator 18-2-2009 18:58 Print reply

Posts: 12588
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: YZ50crosser
had je dit niet iets eerder kunnen maken:P

kep me in het begin rotgezocht om te weten hoe ik een topic moest maken



Je had ook zelf een FAQ hierover kunnen maken, nadat je had uitgezocht hoe je een topic kon openen

Niet achteraf gaan zeuren he
 
Haaks de hoek om!
YZ50crosser 18-2-2009 18:58 Print reply

Posts: 2241
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: koekie
[...]



Je had ook zelf een FAQ hierover kunnen maken, nadat je had uitgezocht hoe je een topic kon openen

Niet achteraf gaan zeuren he


maakt ook niets uit hoor
 
www.bxteamlg.tk
Niek de Wildt 18-2-2009 19:07 Print reply
Posts: 7168
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: koekie
[...]



Je had ook zelf een FAQ hierover kunnen maken, nadat je had uitgezocht hoe je een topic kon openen

Niet achteraf gaan zeuren he


dat jij het geduld hiervoor heb gehad man :p al die noob praat
 
koekie - Administrator 18-2-2009 19:13 Print reply

Posts: 12588
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Niek de Wildt
[...]


dat jij het geduld hiervoor heb gehad man :p al die noob praat



Achja, als BF er beter van word..
 
Haaks de hoek om!
driver004 18-2-2009 19:15 Print reply

Posts: 3418
tegenwoordig is het niks meer vergeleken toen ik hier net was..


wel nette faq trouwens
 
2 fast , 2 stroke | [DTB]Mtx --> crosser.. ][
grasmaaier89 18-2-2009 22:51 Print reply

Posts: 14412
gayniaal bedacht koekje
 
Krupperdekrupp! <<< Never miss an apex >>> Zeejat Leejon
Tombrom 18-2-2009 22:53 Print reply

Posts: 15925
nu ff zorgen dat die begin inbox word aangepast zodat ze dit direct te zien krijgen.

en bij die even voorstellen topics erboven in zetten

dat is wel zo makkelijk
 
koekie - Administrator 18-2-2009 22:58 Print reply

Posts: 12588
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Tombrom
nu ff zorgen dat die begin inbox word aangepast zodat ze dit direct te zien krijgen.

en bij die even voorstellen topics erboven in zetten

dat is wel zo makkelijk


Het "Nieuwe gebruikers kunnen zich hier voorstellen" topic is een Sticky in het BeF, dus niet nodig om te vermelden lijkt me, aangezien ze daar als eerste terecht komen.

En er word aan gewerkt om deze FAQ ergens te intergreren in het registreer systeem, dus dat zit wel snor
 
Haaks de hoek om!
Gary - Forum en Gallery Moderator 18-2-2009 23:01 Print reply

Posts: 12846
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: grasmaaier89
gayniaal bedacht koekje


Leuk Johnny, beter ga jij je gedragen.

 
Echte mannen eten geen honing. Echte mannen kauwen bijen.....
Tombrom 18-2-2009 23:03 Print reply

Posts: 15925
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: koekie
[...]


Het "Nieuwe gebruikers kunnen zich hier voorstellen" topic is een Sticky in het BeF, dus niet nodig om te vermelden lijkt me, aangezien ze daar als eerste terecht komen.

En er word aan gewerkt om deze FAQ ergens te intergreren in het registreer systeem, dus dat zit wel snor


bedoel als je die link in dat nieuwe gebruikers voorstel topic zit bij topic regels oid. dan klikken ze er 9 vd 10 keer op.

nieuwe gebruikers gaan dit zoiezo niet zoeken als ze er net zijn.

laatstaan dat ze weten hoe ze er moeten komen
 
koekie - Administrator 18-2-2009 23:04 Print reply

Posts: 12588
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Tombrom
[...]


bedoel als je die link in dat nieuwe gebruikers voorstel topic zit bij topic regels oid. dan klikken ze er 9 vd 10 keer op.

nieuwe gebruikers gaan dit zoiezo niet zoeken als ze er net zijn.

laatstaan dat ze weten hoe ze er moeten komen


Ze hoeven hier ook niet naar te zoeken, het word zo geregeld dat ze dit hoe dan ook te zien krijgen. Komt goed
 
Haaks de hoek om!
Tommyofzo 18-2-2009 23:07 Print reply

Posts: 6934
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: koekie
[...]


Ze hoeven hier ook niet naar te zoeken, het word zo geregeld dat ze dit hoe dan ook te zien krijgen. Komt goed

enals ze het weg klikken nog een keer en als ze het dan weer weg klikken nog éen keer. mss dat het dan wel gelezen word. iig toen ik me hier ooit aan melde dacht ik, 'regels? boeiend.'oid
 
grasmaaier89 18-2-2009 23:13 Print reply

Posts: 14412
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Gary
[...]


Leuk Johnny, beter ga jij je gedragen.




dat doe ik toch?
ik probeerde mn post alleen wat op te fleuren.
 
Krupperdekrupp! <<< Never miss an apex >>> Zeejat Leejon
Thijsse - Forum, Projecten & Gallery Mod 19-2-2009 16:42 Print reply

Posts: 17929
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: grasmaaier89
[...]



dat doe ik toch?
ik probeerde mn post alleen wat op te fleuren.


op een kinderachtige manier, volgende keer niet meer doen, discussie gesloten
 
Niek de Wildt 29-9-2009 19:38 Print reply
Posts: 7168
handig.
typfoutje onderaan het bericht btw (zie "regelement"
 
wipe-out 13-11-2009 13:08 Print reply

Posts: 7672
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Niek de Wildt
handig.
typfoutje onderaan het bericht btw (zie "regelement"


Fixed .
 
Mastery70 14-2-2010 19:28 Print reply
Posts: 101
hoezo heb ik die blauwe balk rechts niet?
 
kenny77 14-2-2010 19:30 Print reply

Posts: 29286
Doe eens een print screen hier neer gooien.
 
Mastery70 14-2-2010 19:35 Print reply
Posts: 101

 
Mastery70 14-2-2010 19:36 Print reply
Posts: 101
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Mastery70
afbeelding


waarom is het maar de helft?
 
kenny77 14-2-2010 19:40 Print reply

Posts: 29286
Mhh daar is inderdaad iets vreemds aan de hand.
 
Maup 14-2-2010 19:44 Print reply

Posts: 4353
Heb je die balk nooit of alleen deze keer niet?

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Mastery70
[...]


waarom is het maar de helft?


Rescale foutje ergens@bf

Dit bericht is gewijzigd door Maup op 14-2-2010 om 19:45 uur.
 
Vertrouwen is goed, controle is beter.
Mastery70 14-2-2010 19:47 Print reply
Posts: 101
heb hem nog nooit gehad.
 

Log in om te kunnen replien op dit onderwerp.
Pagina 1 van 2
Spring naar pagina: 1, 2Volgende pagina >

 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved